Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A megtisztított kacsákat kívül-belül jól megsózzuk, a belsejét kevés majoránnával és őrölt borssal bedörzsöljük. Ezután tepsibe téve, kevés vizet öntünk alá, és 150 fokon, gyakori locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük. Amikor már kezd pirulni, cikkekre vágott, pirított burgonyát teszünk mellé. Ha megsült, zsírját leöntjük, és a káposztát ezen a zsíron pároljuk meg. A piros és a fehér káposztát vékonyra szeleteljük, külön-külön. A hagymát karikára vágjuk. A kacsazsírt két lábosba téve, megpirítunk benne 30 g cukrot. Amikor a cukor karamell színű, hozzáadjuk a hagymát, pár csepp ecetet és a káposztát. Kevés köménymaggal és sóval fűszerezzük. Erős tűzön, állandó kevergetés mellett pároljuk, és közben 2 dl pezsgővel locsolgatjuk. Tálaláskor a feldarabolt kacsa mellé rendezzük a fehérkáposztát, a burgonyát és a vöröskáposztát, végül finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.