Receptek Előételek Hideg előételek Házi vanília fagyalt

Hozzávalók

1 l tej
32 dkg kristálycukor
6 darab tojás
1 rúd vaníliarúd

Leírás

Egy edénybe feltesszük forralni a tejet, a hosszában szétszedett vaníliát és a cukrot. A tojások sárgáját egy másik edényben, habverővel kissé kikeverjük. A még hideg tejből, 2 dl-t hozzáteszünk, majd az egészet simára keverjük. Ha a tej forrni kezd, állandó, gyors keverés közben hozzáöntjük. A tojást tovább forraljuk, állandó keverés közben, hogy le ne kozmásodjon. Ha felforrt, levesszük a tűzről és sűrű szitán átszűrjük. Kihűlés után, fagyasztható. Fagyasztásnál, 25-50 % felhabzás következik be.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4