Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet, az 1 evőkanál cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, egy tálban jól összekeverjük. Kis fészket készítünk a liszt közepébe, amibe beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Az egészet addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta. Ezután 10 percig pihentetjük. Pihentetés után, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagy szaggatóval (vagy egy bögrével) kiszaggatjuk. A zsömléket olajjal kikent (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe rakjuk és egy órát pihentetjük. Végül forró sütőben, rózsaszínre sütjük. Belül se maradjon nyers! Nagy, könnyű, tetszetős, ízletes zsemlék lesznek belőle.