Receptek Főételek Tészta Házi hamburgerzsömle

Hozzávalók

2 kanál tengeri só
1 kg finomliszt
5 dl tej
5 kanál kristálycukor
2 dl étolaj
10 dkg élesztő

Leírás

A tejet, az 1 evőkanál cukorral langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet a sóval, egy tálban jól összekeverjük. Kis fészket készítünk a liszt közepébe, amibe beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Az egészet addig gyúrjuk, amíg már nem ragad a tészta. Ezután 10 percig pihentetjük. Pihentetés után, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, 1 ujjnyi vastagra kinyújtjuk és nagy szaggatóval (vagy egy bögrével) kiszaggatjuk. A zsömléket olajjal kikent (vagy sütőpapírral kibélelt) tepsibe rakjuk és egy órát pihentetjük. Végül forró sütőben, rózsaszínre sütjük. Belül se maradjon nyers! Nagy, könnyű, tetszetős, ízletes zsemlék lesznek belőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4