Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsemlékhez, hagyományos módon kelt tésztát készítünk, majd letakarva, meleg helyen kelesztjük a duplájára. A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, kis zsemléket formázunk és így is hagyjuk kelni, 10 percet. Megkenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben, kb. 20 percig sütjük, viszonylag magas hőfokon. A húst a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk, ha túl nyálkás, akkor egy kis zsemlemorzsát is teszünk bele. 15 percre a hűtőbe tesszük, hogy összeérjen kicsit. Kis golyókat formázunk, majd kilapogatjuk őket és kevés olajon, mindkét oldalát pirosra sütjük. Tálaláskor, a félbevágott zsemlékbe, ízlés szerint salátát, sajtot, hagymát és ízesítőket teszünk a húspogácsákkal.