Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
15 dkg finomliszt
15 dkg kristálycukor
5 dl tejföl
½ dl étolaj
25 dkg porcukor
50 dkg eper
5 dkg rétesliszt
15 dkg zsemlemorzsa
½ kg tehéntúró

Leírás

A rétestésztához valókat langyos, ecetes vízzel, jó alaposan kidolgozzuk. Hosszasan dagasztjuk, hogy teljesen sima, lágy tésztát kapjunk. Akkor lesz jó, ha elválik a táltól és a kéztől is. Ekkor, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formázunk belőle és mindegyiket, még ott is jó alaposan kidolgozzuk. Közben folyton lisztezzük. Sodrófával kicsit megnyújtjuk és abrosz alatt, meleg helyen, legalább másfél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A nagyobb eperszemeket kisebbekre vágjuk. A túrót a porcukorral és a tojásokkal összekeverjük. Egy másik tálban, előkészítjük a tejfölt és a tojást. A megpihent tésztát, lisztezett abroszon, vékonyra nyújtjuk. Széleit legombolyítjuk (ezt is felhasználhatjuk, például káposztás rétesnek). Az első rétest, túrós töltelékkel és eperszemekkel megszórjuk, meglocsoljuk tejfölös tojással és étolajjal. Két oldalról, a közepe felé, hosszában felgöngyöljük és megfelelő hosszúságúra vágva, kizsírozott tepsibe helyezzük. A tetejét is átkenjük tejfölös tojással és előmelegített sütőben, pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd kivágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk. A rétestészta másik felét, kinyújtás után, zsemlemorzsával, tejfölös tojással, étolajjal és eperszemekkel meghintjük, majd ugyanúgy feltekerjük és sütjük, mint a túrós változatot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4