Receptek Levesek Édesburgonya krémleves 2

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl étolaj
1 darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
0.3 l tejszín
1 csipet őrölt fahéj
2 darab póréhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
2 darab édesburgonya

Leírás

A póréhagymát kevés olajon megpároljuk, majd kockára vágjuk a meghámozott édesburgonyát és azt is hozzá tesszük. Összeforgatjuk és 5 perc elteltével, hozzáadjuk az alaplevet. Hozzáadjuk a fahéjat, (aki kísérletező kedvű, elkészítheti a gyömbéres verziót is) a szerecsendiót és megborsozzuk. Miután megpuhult (20-35 perc) leturmixoljuk, ha szükséges sózzuk és adunk hozzá még vizet és tejszínt. A fél citrom levével meglocsoljuk, de nagyon óvatosan, folyamatosan kóstolgatva, nehogy átvegye az uralmat az ízek felett.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4