Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 dl tej
1 csipet kristálycukor
3 kanál étolaj
20 dkg margarin
2 dkg élesztő
60 dkg finomliszt

Leírás

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejjel. A lisztet keverőedénybe töltjük, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, beleütjük a tojást, hozzáadunk egy evőkanál puha margarint, ráöntjük a langyos vizet és simára dagasztjuk. A tésztát, olajjal kikent, szögletes formába nyomkodjuk és 1 óra hosszat, hűtőszekrényben pihentetjük. Ezután, lisztezett deszkára borítjuk, négyszögletesre és kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd rákenjük a margarint. Mindkét irányban, háromszor összehajtjuk és még egy órára hűtőszekrénybe tesszük. 3 mm vastagra kinyújtjuk, háromszög alakúra vágjuk és megkenjük olajjal. A tésztát megtöltjük, majd kifli formájúra feltekerjük. A süteményeket megkenjük, felvert tojással. Előmelegített sütőben, kb. 15 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4