Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A régi idők embere észrevette, hogy a medvék a téli álmuk után a medvehagymát legelték és így pótolták a hiányzó energiát. E zöld csoda levelei nagyon hatásosak. Elsősorban az ujjnyi hosszú fiatal leveleket gyűjtse.
Könnyebben emészthető
Bár az íze hasonló a hagyományos fokhagymaáéhoz, sokkal könnyebben emészthető. Ha a tavasz érkeztével teste méregtelenítése mellett döntött, a medvehagyma tökéletes választás. Minden formában fogyaszthatja, természetesen a legmegfelelőbb, ha nem sokáig hőkezeli. Leveleit gyűjtse, bár a hagymája ugyanúgy ehető, de nem annyira ízletes. Ezzel biztosítja, hogy a növény jövőre is kinő.
Sokoldalú hatásai
A medvehagyma nagyon jó az ellenállóképesség növelésére, főleg a tavaszi időszakban, amikor a szervezet sokkal inkább hajlamos a betegségekre. Felhasználható a felső légúti betegségek, az asztma és légcsőgyulladás esetében. Segít akkor is, ha gyakori fejfájásban vagy kellemetlen migrénben szenved. Nem szabad megfeledkezni a magas vérnyomásról, a visszerekről, gyomorbántalmakról sem, sőt, a bélgilisztáktól is megszabadíthat. Gyógyítja a bőrsérüléseket, nyugtatja az idegrendszert, javítja az alvás minőségét, az agytevékenységet és az emlékezetet. S mindez egyáltalán nem kevés!
Ne szárítsa
Legnagyobb hatása közvetlenül a begyűjtés után van, ezért fogyasztását ne nagyon halasztgassa. Az el nem fogyasztott levelek szárítása nem ajánlott, mert így tárolva elveszíti minden gyógyhatású anyagát, s természetesen a hatását is. A hűtőben zárt edényben három napig tárolható, ezután lefagyaszthatja. Legideálisabb, ha konyhai felhasználását előre átgondolja. Vitamingazdag, ízletes levest, kencét, pestót készíthet belőle.
Természetes antibiotikum
Még mindig tétovázik, hogy a medvehagyma-e az igazi az egészségének? Talán meggyőzi a tény, hogy a B és C vitamincsoportok, az A provitamin, alicin és flavonoidok mellett joggal illeti a természetes antibiotikum jelző. Egészsége érdekében nem tehet semmi jobbat, mint jóllakásig kihasználni azt, amit a tavaszi természet felkínál kínál Önnek.