Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Autisták Rehabilitációjáért, Oktatásáért és Neveléséért Egyesület

Autista az osztálytársad? - értsd meg őt és fogadd el!


Szavazatok száma

13609

Tudta, hogy ma minden századik ember autista? Egyesületünk célja, hogy segítse a helyi közösségben az autista gyermekek, tanulók és fiatalok integrációját önkéntesek és a helyi középiskolák tanulóinak bevonásával. Hisszük, hogy ha az autizmus nem bélyeg, nem tabu többé, akkor a kirekesztés mértéke csökken, és autista embertársaink munkalehetősége, boldogulása is könnyebbé válik a helyi közösségben. Szavazzon ránk, hogy közösen tehessünk az elfogadásért!

A kezdeményezés megvalósulása

A program keretében az egyesület több részből álló integrációs programot valósított meg a Balatonendrédi Általános Iskolában. A projekt során mentorprogramot szerveztek 4 alkalommal az Autizmus Alapítvány gyógypedagógusainak a segítségével, érzékenyítő előadásokat és rendezvényeket tartottak a szülők, a tanulók és a tágabb környezet számára is. Az általános iskolában rajzversenyt hirdettek „mindannyian mások vagyunk” címmel. A támogatás segítségével az iskola fejlesztőeszköztárát is sikerült bővíteni. Az autizmus világnapján tartott kék lufis fáklyás sétán közel 180 fő vett részt.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!