Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület

"Parázsfiókák"-A jövőnk zálogai


Szavazatok száma

58087

A tűz őrei és oltói minden korszak megbecsült, tiszteletre méltó tagjai voltak. Ezt a bátor és nemes feladatot szeretnénk az ifjúsággal megismertetni. A Parázsfiókák toborzása, tanítása, felszerelésekkel való ellátása, képzése, táboroztatása, versenyeztetése, és ezzel az utánpótlás nevelése egyik fő célkitűzésünk. Neveljük együtt a jövő védelmezőit, mert szikra nélkül nincs láng, és láng nélkül nincs lobogás! Minden nap önként vagyunk önökért! Most legyünk együtt a Parázsfiókákért!

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatás segítségével az egyesület lakossági rendezvényeken, gyermekrendezvényeken, iskolákban, óvodákban és szakmai napokon tartott interaktív és statikus bemutatókat, összesen 33 szervezett programon vettek részt. Több száz gyermeknek közvetlenül adtak hasznos tanácsokat a tűzvédelemről, elsősegély-nyújtásról, önmaguk biztonságának megteremtéséről. A tudás átadásával változott a gyermekek magatartása, a pedagógusok és szülök visszajelzése alapján, a hallottak az esemény után is visszaköszöntek a gyermekek mindennapjaiban. Azoknak a gyermekeknek, akik vállalták, hogy rendszeresen részt vesznek az egyesület képzési programján, két hetente szombatonként tartottak képzési napokat. A gyermekek részére tábort szerveztek, melyet a szomszédos megyében lévő együttműködő partnerük bázisán tartottak meg.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!