Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Csillag Lovas Egyesület

Nagycsaládos, hátrányos helyzetű gyermekek lovas tábora


Szavazatok száma

9251

Lovastáborunkban ingyenes és aktív táborozási lehetőséget kínálunk 12 hátrányos helyzetű gyermeknek. A tábor időtartama alatt a gyerekek megismerkedhetnek az állatok ellátásával és a lótartás kihívásaival, elsajátíthatják a lovaglás alapjait, és játékos körülmények között tanulhatják meg a lovak anatómiáját, a főbb lovasfelszerelések használatát. A programot kirándulások, kézműves foglalkozás és ügyességi játékok is színesítik, a tábort pedig a gyerekek bemutatója zárja majd.

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatás segítségével 12 nagycsaládos, hátrányos helyzetű gyermek álma vált valóra és tölthettek el 1 hetet a lovas táborban. Az egy hét alatt a gyerekek megismerkedtek a lovak gondozásának, ellátásának munkájával, a lótartás kihívásaival. Játékos körülmények között tanulhatták meg a lovak anatómiáját, a főbb ló- és lovas felszerelések használatát. Megismerkedtek a lovaglás alapjaival, vagy gyakorolhatták már meglévő tudásukat. Emellett a gondtalan szórakozás és a közösségépítés is helyt kapott, ezért nem hiányozhattak a táborból a közösségépítő programok sem: kirándulás a gemenci vadasparkba erdei kisvasúttal, lovas kocsikázás, fagyizás, kézműves foglalkozások, terápiáskutya foglalkozás, illetve ügyességi és koordinációs játékok a bajai kalandparkban. A tábor végén egy bemutató keretében a gyerekek megmutatták családtagjaiknak mit tanultak a tábor ideje alatt, majd egy közös agapéval zárult a hét.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!