Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Mozgássérültek Aktív Egyesülete

Szövetségben az egészségért


Szavazatok száma

13498

A súlyos fokú fogyatékossággal élő személyek és ép társaik közös sportolás által nyújtott élményein keresztül szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy egymást jobban megismerve eltűnjenek azok az ösztönösen meglévő félelmek, amelyek miatt egy fogyatékossággal élő, és egy ép ember között nehezen indul meg akár egy egyszerű beszélgetés is. A program segít az egészségi állapot szinten tartásában, és a közös értékekre hívja fel a figyelmet.

A kezdeményezés megvalósulása

Az elnyert támogatásból Ajkán került megrendezésre egy sportnappal egybekötött egészségnap mozgássérültek és ép társaik részére. A nap futóversennyel indult, amin a string handy bikenak köszönhetően a mozgássérültek is megmérethették magukat. A nap folyamán több közös sportolási lehetőséget biztosítottak a szervezők a kerekesszékeseknek és ép társaiknak pl. kosárlabda, ping pong, sorverseny. A sportolási lehetőségek mellett életmódtanácsadáson, egészséges ételeket népszerűsítő programokon, egészségügyi szűréseken és véradáson is részt vehettek az érdeklődők. A gyerekeket játszóház és arcfestés várta.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!