Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Miskolci Autista Alapítvány

A Miskolci Autista Alapítvány terápiás mintakertjének felújítása és kibővítése


Szavazatok száma

31361

Projektünk célja a Miskolci Autista Alapítvány területén lévő terápiás kert felújítása. A kert faunája, megművelése és különféle fejlesztő foglalkozásaink mind jótékonyan, nyugtatóan hatnak a fogyatékossággal élők hangulatára. Szavazzon ránk, hogy egy olyan autistabarát helyet alakíthassunk ki, ahol a szülők nyugodt környezetben találkozhatnak gyermekeikkel, és lehetőségük van szülőtársaikkal is beszélgetni, tapasztalatot cserélni!

A kezdeményezés megvalósulása

A program keretében a miskolci alapítvány felújította a terápiás kertjét. A tetőkről a csapadékvizet gyűjtőtartályokba vezették, szivattyú segítségével így csapadékvízzel is öntözhetővé vált a kert. A közlekedő utakat mulccsal borították be, így azok biztonságosan használhatóak a jövőben. Elkészültek a kerti padok. A kertben kiegészítették a növényállományt, új növényfajok is kerültek be. Kicserélték a sérült ágyásszegélyeket, a munkákhoz új kerti szerszámokat vásároltak. Fogyatékossággal élő fiatalokat is be tudtak vonni a kert ápolásába. Önkéntes napot szerveztek a kert felújítására, majd 3 alkalommal fogadtak csoportokat, akiknek bemutatták a kert terápiás hatását.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!