Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Gyerekek, Családok, Anyák Kreatívan Közhasznú Egyesület

„Eljárunk gyermekeinkkel együtt kisgyermekeink biztonságáért” Preventív közlekedési játszótér kialakítása a Nyíregyházi Babaklubban


Szavazatok száma

15292

A Gyerecsak Egyesület által felkarolt gyermekek nagy többsége panelházakban lakik. E lakóházak között az emberek hajlamosak úgy közlekedni, mintha zárt udvaron lennének, holott az utcán olyan veszélyek leselkedhetnek ránk, amelyekkel a kisgyermeknek is számolnia kell. A támogatásból szeretnénk egy preventív közlekedési játszóteret kialakítani, ahol a gyerekek a gyakorlatban – de még a kerítésen belül – fedezhetik fel a közlekedés elemi szabályait. Támogasson minket szavazatával!

A kezdeményezés megvalósulása

A projekt keretében Nyíregyházán egy több éve nem használt utcarész átalakítására került sor. Egy körbekerített közösségi tér jött létre a támogatás segítségével, mely elsősorban gyerekek KRESZ oktatására szolgál, de a kihelyzett KRESZ táblák és a nyomógombos jelzőlámpák mobilitásának köszönhetően más tevékenységre is alkalmas a terület (például interaktív beszélgetés rendőrrel, mesesarok, szabadtéri bábszínház). A burkolati jelek egy újjá öntött beton aljzatra kerültek felfestésre. Az így kialakított területen az önálló közlekedés mind gyalogosan, mind apró járműveken biztonságos a gyerekek számára.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!