Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Gömöri Iskolások Gyermekalapítvány

Interaktív oktató iskolakert a Serényi László Általános Iskolában


Szavazatok száma

15416

Szeretnénk a putnoki Serényi László Általános Iskola udvarán az ökoiskola program részeként egy interaktív oktató iskolakertet létrehozni, ahol a tanulók egy madárbarát környezetben elsajátíthatnák a biokertészet alapjait. Szavazzon ránk, ha szeretné, hogy gyermekeink megismerhessék a környezetvédelem, az egészséges életmód és az egészséges táplálkozás alapjait!

A kezdeményezés megvalósulása

Az alapítvány a program segítségével a putnoki Serényi László Általános Iskola udvarán az ökoiskolai program részeként egy interaktív oktató iskolakertet hozott létre. A kertben emelt ágyások, kerti szerszámok, raktár, oktatótér áll a gyerekek rendelkezésére. Ezek segítségével a diákok egy madárbarát környezetben elsajátíthatták a biokertészet, a környezetvédelem, az egészséges életmód és egészséges táplálkozás alapjait. Megismerhették a gyógynövényeket és azok hatásait. Az elméleti órákon tanultakat a diákok a gyakorlatban is alkalmazhatják. Mindezzel az intézmény több száz éves hagyománya éled újjá tanulói életében. A magaságyásokat a diákokkal együtt szerelték össze és töltötték fel. Az ökoszakkörön és a tanórákon egész évben folyamatosan tanulmányozták azokat a növényeket, amelyeket ültettek. Az iskolakertet évről évre tervezik tovább bővíteni.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!