Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

"MACI" ALAPÍTVÁNY

Kerékpárral az egészségért


Szavazatok száma

53482

A térség fejlesztő óvodája vagyunk, ahol sérült gyerekekkel is foglalkozunk. Szavazzanak ránk, mert nincs számunkra lehetetlen! Szeretnénk az óvodának kerékpárokat vásárolni, hiszen a szabad levegőn végzett mozgás környezetkímélő és egészségmegtartó, emellett összetartja, erősíti a családközösségeket. Az óvodai kerékpárokat használva a gyerekek mozgáskultúrájuk fejlődése mellett elsajátíthatják a biztonságos közlekedés szabályait, amely feltétele a későbbi felelős közlekedésnek.

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatott alapítvány a térség fejlesztő óvodáját működteti, ahol sérült gyerekekkel is foglalkoznak. A program segítségével kerékpárokat vásároltak, több méretben. Az óvodai kerékpárokat használva a gyerekek mozgáskultúrájuk fejlődése mellett elsajátíthatták a biztonságos közlekedés szabályait, amely feltétele a későbbi felelős közlekedésnek. Ez fontos eleme volt a programnak, tekintettel arra, hogy Jászberény kisváros és kerékpáros város, nagyon hasznos, ha a gyerekek már óvodáskorban biztonsággal megtanulnak kerékpározni. A biciklikkel később több városi rendezvényen (pl. autómentes világnap) is részt vettek, szerveztek piknikkel egybekötött kerékpártúrákat a családokkal közösen.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!