Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Vakok és Gyengénlátók Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete

Egészség szem-eszter


Szavazatok száma

24694

Ételkészítést oktatunk látássérülteknek a tudás továbbadása, egymás segítése jegyében, valamint szemléltető videókat készítünk a szemléletformálás jegyében. Programunk által a látássérültek - szakszerű oktatásban részesülve - további tudással, értékekkel gazdagodva olyan tevékenységeket is végezhetnek családjukban, melyek eddig elképzelhetetlenek voltak számukra. A magabiztos tudás, a sikerélmény pedig még nagyobb elfogadást, elismerést eredményez a család, illetve a társadalom részéről.

A kezdeményezés megvalósulása

Az elnyert támogatás segítségével első lépésben az egyesület munkatársai vettek részt gyógypedagódusok által vezetett képzéseken, melynek segítségével a későbbiekben tankonyhai programokat tudtak tartani látássérültek számára. Ezzel a tankonyhai oktatással a látássérültek olyan konyhai feladatokat is el tudnak végezni a mindennapokban, amik az oktatást megelőzően nagy nehezséget okozott számukra vagy egyáltalán nem voltak rá képesek. A magabiztos tudás, a sikerélmény pedig még nagyobb elfogadást, elismerést eredményez a család, illetve a társadalom részéről.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!