Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Sclerosis Multiplex-es /SM/ Betegek Csongrád Megyei Egyesülete

Empátia terápia - közösségi alkotás hátrányos helyzetű fiatalokkal és SM-betegekkel


Szavazatok száma

45984

Csoportunk tagjai a gyógyíthatatlan sclerosis multiplex betegséggel élnek együtt, de sosem adjuk fel! Közösségi terápiánk keretében fölöslegessé vált tárgyakat hasznosítunk újra saját kézművesműhelyünkben. Most közös alkotásra hívjuk a hátrányos helyzetű fiatalokat, mely alatt egymás problémáit megismerve elfogadóbbá válhatunk, nyitottabbakká egymás- és a külvilág felé. Szavazatával, kérjük, segítsen a program megvalósításában!

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatás segítségével az egyesület közös alkotásra hívta a hátrányos helyzetű fiatalokat. A programsorozat során számos rendezvényt szerveztek hátrányos helyzetű gyerekek, autista, mozgássérült, értelmileg sérült fiatalok bevonásával: 7 alkalommal tartottak kézműves és érzékenyítő foglalkozást iskolákban, a Szeged Bike Maffia tagjaival tapasztalati szakértők (SM-betegek) vezetésével: újrahasznosítással kézműves termékeket készítettek, szimulációs eszközökkel SM-betegek „bőrébe bújva” tüneteiket kipróbálhatták varrás, festés, barkácsolás stb. közben. Szerveztek adventi kézműves készülődést, kézműves vásárt, adománygyűjtést, farsangot és zsonglőrködését. 4-5 alkalommal szerveztek kampányt és érzékenyítő akciókat. Sok SM-beteg aktívan részt vett, a súlyosan mozgáskorlátozott betegtársak is. „Empátia terápia” érzékenyítő foglalkozásuk rövidített változatába is bevonták a Tescós vásárlókat. Kipróbálhatták az általuk készített szimulációs eszközöket és saját élményen keresztül tapasztalhattak meg néhány SM tünetet. Mintegy 80-90 vásárló rajzolta rá kéznyomát az „empátia vászonra”, ami az SM-betegek elfogadását szimbolizálja.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!