Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Gyermekeinkért Alapítvány

Magaságyásos zöldségeskert a Nyitnikék Tagóvodában


Szavazatok száma

15739

Szeretnénk a Nyitnikék Tagóvodában magaságyásos zöldségkertet kialakítani, aminek segítségével a gyermekeket a veteményezés fontosságára nevelhetjük. A gyermekek aktívan részt vennének a zöldségek megtermelésében, nevelésében, így fejlesztenénk ismereteiket, és ösztönöznénk őket környezetük szépítésére, a megtermelt zöldségek elfogyasztásával pedig támogatnánk egészséges táplálkozásukat is. Kérjük önt, szavazatával támogassa kezdeményezésünket!

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatással az óvoda egy udvarrészének átalakítása történt meg. Csoportcsökkenés miatt a terület elvesztette funkcióját, de átalakítással újra a gyerekek fejlődését szolgálhatja. A magaságyások kialakításában a szülők is aktívan részt vettek, az ő segítségükkel került kialakításra, lefestésre, fóliával való kibélelésre, majd termőfölddel való feltöltésre. Az így elkészült veteményesbe paradicsom-, paprika-, zeller-, rebarbara-, eper-, cukkini-, patisszonpalánta került beültetésre. Az újonnan kialakított ágyásokat kombinálták az udvaron már rendelkezésre álló faépítményekkel. Egy meglévő mászóka tartószerkezetét futónövények (uborka) felfuttatására tették alkalmassá. A régi homokozó faszegélye egy csigakert határoló kerete lett, melyet bazaltkő kirakásával tettek látványossá, amibe levendula és fűszernövények kerültek. A növények mellé táblákat helyeztek ki, hogy a gyermekek megismerjék, hogy miből mi lesz. A terület járófelületét a természetközeli hatás érdekében fakéreggel terítették le és kőszegéllyel határolták.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!