Az oldalon cookie-kat használunk a weboldal teljesítményének növelése érdekében. Az oldal további használata a cookie-k használatára vonatkozó beleegyezését jelenti.

Alapítvány Tiszaújváros Gyermekeinek Egészségéért

"Le a cipővel" mezítlábas sétány megvalósítása


Szavazatok száma

14604

Tiszaújváros egyetlen gyermekegészségüggyel foglalkozó alapítványaként idén a mozgásszervi betegségek megelőzését tűztük ki célul. Szeretnénk egy "Mezítlábas sétányt" kialakítani kicsiknek és nagyoknak, ahol a különböző járófelületek a láb masszírozásával, a vizes taposó pedig a keringés javításával segítené lábaink egészségének megőrzését. A sétány közepére gyógynövényágyást építenénk. Szavazzon ránk, ha önnek is fontos az egészség!

A kezdeményezés megvalósulása

A támogatásból egy mezítlábas sétány készült el Tiszaújvárosban, melyet nem csak a tiszaújvárosi közösség, hanem az odalátogatók és átutazók is használhatnak. Központi fekvésének köszönhetően, mindekinek lehetősége van, hogy a talp stimulálásának jótékony hatásait bármikor élvezze, illetve a gyerekeknek a játszótér mellett a megtapasztalás másfajta lehetőségét is nyújtja. A különböző felületű és hőmérsékletű járófelületek a talpak masszírozásával, valamint a keringés javításával érik el a kívánt hatást. A sétányon 12 féle járófelület kerül kialakításra, melyek sorrendje is fontos a hatás szempontjából. A felületek: homokkő lap, bontott tégla, fa félrönk, kavics, fa körszeletek, kulé kavics, apró kavics, zúzott kő, parafa dugók, fenyő kéreg, kvarchomok, fű. A sétányon táblák tájékoztatnak a mezőkben található anyagokról.

Kapcsolat – Pályázók számára

Pályázással kapcsolatos információk:
Csider Gyöngyvér
kozossegipalyazat@tesco.hu
+36 (70) 653 – 9906

Kapcsolat – A sajtó képviselői számára

Sajtókapcsolatok:
sajto@tesco.hu

Kövessen minket!