Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sült csirke remek választást jelent, ha egy egyszerű ételt szeretnénk készíteni az egész család számára. Receptek százai léteznek a sült csirke készítésére – aláönthetjük sörrel, süthetjük alma- vagy citromágyon, de a mézes csirke is egy rendkívül finom étel. Ha azonban nem fogy el egyszerre az egész csirke, a maradék húst nem kell kidobnunk.
A maradék csirkehús néhány napig tárolható, ha betartjuk a biztonságos ételtárolás néhány alapvető szabályát. A csirke maradékait ne hagyjuk túl hosszú ideig a hűtőszekrényen kívül, mivel elszaporodhat benne a clostridium perfringens nevű baktérium. Ez a baktérium ételmérgezést, hányást, erős hasi görcsöket és hasmenést okoz.
A csirkemaradékokat a hűtőszekrényben legfeljebb 7 °C-on tároljuk. A húst 70–100 °C-on melegíthetjük fel. Ezen szabályok betartása esetén a sült csirkehús 3–4 napig is kitart, így azt további ételek készítéséhez is felhasználhatjuk.
Rakjon rendet a hűtőszekrényben: Őrizze meg az élelmiszerek frissességét!
A saláta egy nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Az elkészítéséhez burgonyára, olívaolajra, fagyasztott borsóra, mustárra, citromra és madársalátára lesz szükségünk.
A burgonyát félbevágjuk, olajat csepegtetünk rá, megsózzuk és sütőben 200 °C-on kb. 50 percig sütjük.
Ezalatt megfőzzük a fagyasztott borsót. A forró vízben kb. 2 percig főzzük, majd leöntjük róla a vizet és a borsót hideg vízzel lehűtjük.
Az olívaolajat, mustárt és néhány csepp citromot felverjük, és az így elkészült öntetet kikeverjük a sütőből kivett burgonyával, amelyet hagytunk kissé kihűlni.
A burgonyához és az öntethez hozzáadjuk a madársalátát, borsót és a felszeletelt csirkehúst.
A wrap szintén egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető étel. Kitűnő csirkehússal és zöldséggel töltve.
A tortillákat mikrohullámú sütőben felmelegítjük (a melegítés előtt vizet csepegtetünk rá).
A tortillák belsejét megkenjük hoisin szósszal – kapható a TESCO áruházakban. Ezután a tortillába salátauborkát és tavaszi hagymát vágunk és csirkehúst szaggatunk.
Összetekerjük, és máris tálalhatjuk.
A tortillákat otthon is könnyen elkészítheti
Szeretné megvendégelni a barátait, vagy csak valami nassolnivaló hiányzik a tévézéshez? Süssön nachost csirkehússal!
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra.
Egy serpenyőbe beleöntünk egy konzerv babot és salsát. Hozzákeverjük a csirkehús darabokat és egy kis koriandert, majd főzzük, míg a szósz el nem kezd gyöngyözni.
Egy tepsibe vagy alacsony falú sütőtálba beleöntjük a szószt és a húst, a tetejére rárakjuk a nachost és megszórjuk reszelt cheddar sajttal.
Kb. 8 percig sütjük. Végül darabokra vágott avokádót rakunk rá, és lime lét csepegtetünk rá.
A hűvös őszi estéken jól jön ez a nagyszerű sült csirke leves recept.
Egy edényben olívaolajat melegítünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, sárgarépát és kakukkfüvet. 15 percig pirítjuk.
Hozzáöntjük a csirkehúslét és felforraljuk. Kb. 10 percig főzzük.
Hozzáadjuk a csirkehúst.
A keverék egy részét rúdmixerrel összedolgozzuk. Ezután hozzákeverjük a keverék többi részét.
Összekeverünk egy görög joghurtot, préselt fokhagymát és lime lét, amelyet a tányéron a levesre öntünk.
A csirkehús a fogyni vágyók számára is ideális. Nagyon kevés zsírt és koleszterint tartalmaz, energiatartalma pedig alacsonyabb a többi húsfajtáénál. Az ásványi anyagok közül foszfort, vasat, kalciumot, szelént, cinket, rezet, káliumot és magnéziumot találunk benne. A vitaminok közül említésre méltók a B csoportú vitaminok, de az A-, C-, E- és K-vitamin is. A csirkehús könnyen emészthető, csökkenti a rák kialakulásának kockázatát és gyulladáscsökkentő hatású.
További csirkehúst tartalmazó recepteket a Hello Tesco oldalon talál
Forrás: tn.nova.cz, bezpecnostpotravin.cz, apetitonline.cz, bbcgoodfood.com, food-4jazz.cz, akademiekvality.cz