icon_search

  Elégedettségi garancia

   

  Amennyiben nem elégedett a megvásárolt termékkel, de már kicsomagolta, kipróbálta,megkóstolta, áruházainkba akkor is visszahozhatja, ha megfelel a szabályzatban foglalt feltételeknek. (Elégedettségi garancia szabályzat)

  Téves vásárlás

   

  Amennyiben áruházaink valamelyikében vásárolt, de meggondolta magát, és a termék még mindig bontatlan csomagolásban / új (nem használt) állapotban van, akkor áruházainkba visszahozhatja, ha megfelel a szabályzatban foglalt feltételeknek. (Téves vásárlásokra vonatkozó szabályzat)

   

  Minőségi kifogás

  Ha megvásárolt termék minőségi hibás ( pl. nem működik a porszívó, stb.) akkor élhet a jogszabályban biztosított jogaival. (Minőségi kifogásra vonatkozó szabályzat)

  Gyakran Ismételt Kérdések

  Mely termékekre érvényes az elégedettségi garancia?

  Az elégedettségi garancia  - a 4. pontban rögzített termékek kivételével - az áruházunkban megvásárolható termékre érvényes. Az elégedettségi garancia továbbá kiterjed a www.tesco.hu/bevasarlas weboldalon elérhető online szolgáltatás igénybevételével megvásárolt – a 4. pontban megjelöltek kivételével – termékekre is.

  Meddig vihetem vissza a megvásárolt terméket?

  Abban az esetben, ha nem elégedett az áruházunkban megvásárolt termékkel, akkor azt a vásárlás időpontjától számított 3 hónapon belül visszahozhatja bármely áruházunkba.

  Mit vigyek magammal (a terméken kívül) a visszavételhez?

  Minden esetben szükség van a vásárlást igazoló blokkra ahhoz, hogy a terméket visszavásárolhassuk.

   

  Bármilyen terméket visszavihetek?

  Nem. Az elégedettségi garancia az alábbi termékekre nem vonatkozik:

  • Értékcsökkentett termékek sárga címkével ellátva
  • DVD-k (beleértve a számítógépes programokat és játékokat)
  • CD-k (beleértve a számítógépes programokat és játékokat)
  • Könyvek
  • Újságok
  • Ásványolajok (pl.: motorokhoz)
  • Autó akkumulátorok
  • Szerves szezonális termékek (pl.: kertészeti termékek, magok, föld, műtrágya stb.)
  • Az összes vegyszer, biocidok (pl.: oldószerek, festékek, autókozmetikai szerek, rovarirtók stb.)
  • SIM kártyák mobiltelefonokhoz
  • Ételen kívül, ami nem Tesco márkás termék
  • DCK ékszerek (F&F)
  • Claire ékszerek és kiegészítők
  • Alkohol
  • Szemüvegek
  • Recept nélküli gyógyszerek, pl. vitaminok, pezsgőtabletták, fájdalomcsillapítók, torokfertőtlenítők stb.

  Bármelyik áruházba visszavihetem a terméket?

  Igen, a terméket 3 hónapon belül bármely áruházunkba visszahozhatja.

  Mekkora összeget kapok vissza a termék árából?

  Amennyiben a termékkel együtt visszahozza a vásárlást igazoló blokkot, abban az esetben az azon szereplő összeg kerül visszafizetésre, kivéve abban az esetben, ha a termékhez kedvezményt vett igénybe, akkor a kedvezménnyel csökkentett vételárat fizetjük vissza.

  Visszavihetek a Tesco Online Bevásárlás oldaláról rendelt terméket is?

  Igen. A www.tesco.hu/bevasarlas weboldalon elérhető online szolgáltatás igénybevételével megvásárolt termékek esetében a pénzvisszafizetésre, bármely áruházunk vevőszolgálati pultjánál van lehetőség.

  Mikor és milyen módon kérhetek vásárlásomról ÁFA-s számlát?

  1. ÁFA-s számla igényét kérjük, hogy a pénztárnál előre jelezze.  Számlaigényét csak a vásárlás napján tudjuk teljesíteni.
  2. Az esetleges félreértések elkerülése végett kérjük, hogy azokat a termékeket, amiket ÁFÁ-s számlára kíván megvásárolni, külön tranzakcióban blokkoltassa be a pénztárossal.
  3. Az ÁFA-s számla igényléshez, minden Vásárlónak rendelkezni kell Teskóddal.
  4. Amennyiben, mint áfa alany igényel ÁFA-s számlához Teskódot, minden esetben az adószám megadása a jogszabályban megfogalmazott szabályok alapján kötelező. TESkód igényléséhez a név és a cím megadása minden esetben kötelező.  ÁFA alanyoknak, ha ilyen minőségükben kívánnak vásárolni, akkor kötelező megadniuk az adószámukat is a jogszabályban megfogalmazottak alapján.
  5. Amennyiben az adószámot a ÁFA-s számlát igénylő áfa alany nem adja át, abban az esetben ezzel arról nyilatkozik, hogy a vásárlásait nem adóalany minőségében végzi.
  6. Amennyiben Ön áfa alany, kérjük ellenőrizze minden esetben az adószámát a kiállított számlán. Amennyiben az adószáma helytelen vagy nem szerepel a számlán, kérjük, hogy a vásárlás napján jelezze áruházunk vevőszolgálati pultjánál vagy a kijelölt kasszánál.  Csak a vásárlás napján tudjuk a számlát javítani, később nem.

   ÁFA alany: pl. Kft, Zrt, Bt, EV,Kkt, EC, Mezőgazdasági őstermelő, kistermelő, közös őstermelő, családi gazdaság

   Lehet ÁFA alany: pl. Alapítvány, Egyesület, Szövetkezet, Szervezet, Magánszemély, Köztestület
  1. Amennyiben rendelkezik már az adott áruházra vonatkozó Teskód-dal, lehetőség van a pénztárnál is ÁFA- s számlát kérni. Ezt az igényét kérjük, előre jelezze a pénztáros kollégának.
  2. Amennyiben nem rendelkezik még az adott áruházra vonatkozó Teskód-dal, a pénztártól való távozás után kérjük, fáradjon az adott áruház vevőszolgálati pultjához, és jelezze a pultos kollégának, hogy ÁFÁ-s számlát kér.
  3. Teskód igénylésére az adott áruház vevőszolgálati pultjánál van lehetősége vagy a kijelölt kasszánál. FONTOS! Tes-kódjaink nem egységesek, ezért minden áruházunkhoz külön számot kell igényelni!
  4. ÁFA-s számlát csak a vásárlás napján áll módunkban kiállítani, illetve javítani, ezért kérjük, hogy a vásárlást követően minden esetben ellenőrizzék adataikat a számlán! Amennyiben adataiban eltérést talál, kérjük azt azonnal, a vásárlás napján jelezze a vevőszolgálati pultnál vagy kijelölt kasszánál.
  5. Tekintettel arra, hogy a Clubcard hűségprogram általános feltételei szerint abban csak természetes személyek vehetnek részt, az olyan tranzakciónál, amelyeknél Clubcard-ot használnak ÁFA-s számla nem igényelhető.  Ha önnek Clubcardja van és számlát szeretne akkor döntenie kell, hogy számlát kér vagy Clubcard-ot használ.

  Miben segíthetünk?

  Hívja ügyfélszolgálatunkat minden nap 7 és 23 óra között! Örömmel válaszolunk kérdéseire.
  Kérjük, hívása előtt készítse elő rendelési számát és a gyorsabb ügyintézés érdekében válassza ki a 2-es menüpontot!