icon_search

  Tegye könnyebbé gyereke számára a tanévkezdést!

  Lassan véget ér a nyár és elkezdődik a tanév.

  Érvényes: 21.8 - 4.8.2016

  A gyerekek legszívesebben még csak nem is gondolnának a leendő kihívásokra, amelyekre így nekünk kell felkészítenünk őket. A legjobb módszer, ha fokozatosan hozzászoktatjuk őket a rájuk váró feladatokra, amelytől sokkal kevésbé lesz “fájdalmas” az iskolakezdés.

  Reggeli felkelés

  Mindenki szeret aludni, és ez különösen igaz a nyári szünet alatt. Sajnos a tanév kezdete a reggeli lustulásnak is a végét jelenti. Ha a gyerekünket már augusztus közepén hozzászoktatjuk a korán keléshez, akkor elkerülhetjük az ősszel jelentkező reggeli noszogatást. Találjunk ki egy izgalmas játékot (pl. űrhajóskiképzés vagy kalandtúra), jutalmazzuk meg egy kis ajándékkal, vagy adjunk neki egy plüssállat barátot, akivel a reggeli ébredés is könnyebb lesz.

  Mindennek az alapja: a reggeli

  A szünidő alkalmával bőségesen jut idő a reggelire, ám a tanév során mindez megváltozik. Ne hagyja, hogy gyermeke kihagyja a nap legfontosabb étkezését! Ahhoz, hogy a kisiskolások jól bírják a korai ébredést, szénhidrátokban és tejtermékben gazdag, könnyen emészthető reggelire van szükségük. Ilyen például a müzli, amely biztosítja számukra a szükséges energiát.

  Folyadékbevitel

  Gyermekének minimum 1.5 liter folyadékot kell innia minden nap, amelynek legnagyobb részét reggel kell a szervezetébe juttatnia. Mivel nem ellenőrizheti egész nap a bevitt mennyiséget, ezért inkább szerezzen be neki egy menő italos flakont, hogy biztosan ne feledkezzen meg a folyadékbevitelről! Szénsavas italok helyett hideg gyümölcsteával, higított gyümölcslével vagy ásványvízzel töltse meg!