icon_search

  Tesco mint munkáltató


  Érvényes: 10.3 - 6.4.2015

  A magánszektor legnagyobb munkáltatójaként a felelős működés elveit szem előtt tartva járunk el: legális, bejelentett munkahelyeket teremtünk országszerte, amivel az elmaradottabb térségekben is hozzájárulunk a gazdaság kifehérítéséhez. Több mint 22 ezer alkalmazottat foglalkoztatunk, további 2500 főt kölcsönzött, illetve szezonális munkaerőként alkalmazunk (főleg a karácsony és húsvét előtti időszakban). Az áruházainkban található üzletsorokon mintegy 8000 főnek adunk megélhetést a helyi kiskereskedelemben és a szolgáltató szektorban dolgozók közül.

  Minden új áruházunk megnyitásával átlagosan 100-500 új munkahelyet teremtünk. Büszkék vagyunk a nálunk dolgozók sokszínűségére. Munkalehetőségeink rugalmasak, így állást kínálunk teljes vagy részmunkaidőben, diákoknak és nyugdíjasoknak, de kisgyermekes édesanyák számára is.

  Befogadó Közösség programunk keretében jelenleg közel 1200 megváltozott munkaképességű ember munkaerő-piaci reintegrációját segítjük elő és nyújtunk számukra biztos megélhetést. Foglalkoztatásukban olyan alapítványokkal működünk együtt, amelyek segítenek a megfelelő személyek és munkakörük kiválasztásában, illetve közösségbe illesztésükben. A program részeként a megváltozott munkaképességű munkatársakkal dolgozók és a vezetők ún. érzékenyítő tréningen vesznek részt annak érdekében, hogy megtapasztalják, milyen nehézségekkel kell szembenézniük a fogyatékkal élőknek, s együttműködésük a munka során zökkenőmentes lehessen. Ezen törekvéseink elismeréseként 2011-ben elnyertük a Fogyatékosság-barát Munkahely címet, amelynek odaítélését szigorú feltételekhez kötik az elbírálók.

  Kiemelt figyelmet fordítunk a friss diplomások foglalkoztatására is. Áruházi és irodai gyakornoki programjainkkal munkahelyet és karrierlehetőséget kínálunk a gyakorlati tapasztalattal még nem rendelkező diplomások számára. A megtartási arány nagyon magas, a 2009-ben kezdett gyakornokaink több mint 80%-a jelenleg is nálunk dolgozik.

  Bővebben: http://www.tesco-karrier.hu/public/