Megosztás
Értékelés

A virágok színei és a hangulatunk, testi és lelki egészségünk

0 értékelés
Értékeljen
A színterápiát gyakran használják gyógyításra, mivel a színek a hangulatunk, lelki és fiziológiai folyamataink, így egészségünk befolyásolói. A meleg színek serkentik az immunrendszert és ezáltal energetizáló hatást fejtenek ki. A hideg színek nyugtatnak, hűsítenek és ezáltal gyulladást csökkentenek.

A színterápiát gyakran használják gyógyításra, mivel a színek a hangulatunk, lelki és fiziológiai folyamataink, így egészségünk befolyásolói.
A meleg színek serkentik az immunrendszert és ezáltal energetizáló hatást fejtenek ki. A hideg színek nyugtatnak, hűsítenek és ezáltal gyulladást csökkentenek.

Amikor vásárolunk, akár ruhát, akár ékszert, akár lakásberendezést, akár virágot, mi döntjük el és választjuk ki, hogy mi milyen színű legyen – többnyire talán nem is tudva az adott szín ránk gyakorolt hatását.

Érdemes megismerkedni a különböző színű virágok ránk gyakorolt hatásával, és ezáltal erősíteni testi-lelki-szellemi harmóniánkat.

Fehér színű virágok: liliom, jácint, rózsa, ciklámen, jázmin, phalaenopsis-lepkeorchidea, muskátli
A fehér szín a tisztaság, a világosság, az egyszerűség és az ártatlanság színe. Nyugtató és békét hozó szín is, amely kapcsolatot teremt a felsőbb énnel. A béke és a jóakarat kifejezője, gondoljunk csak Noé fehér galambjára, vagy a békekövetek fehér zászlójára.

Sárga színű virágok: nárcisz, rózsa, phalaenopsis-lepkeorchidea, krizantém, árvácska
A sárga a szerencse, az öröm, a vidámság, az örök fény, a közvetítés jelképe emberek és istenek között. Ez a szín az emésztésünkre jó hatással van, ezáltal hatásos a súlycsökkentésben is. A világos- vagy aranysárga a hit, a jóság, az intellektus színe. Fokozza a szellemi tevékenységet. Ha fáradtságot érzünk, rakjuk irodánkat tele sárga virágokkal.

Narancssárga színű virágok: begónia, korallvirág, tulipán, árvácska, rózsa, gerbera
A narancssárga szín az erotika és a szexualitás színe, így a narancssárga virágok a hálószoba elengedhetetlen részei. Továbbá a narancssárga szín energiát, lendületet ad, jókedvre derít. A narancssárga szín erőt ad ahhoz, hogy ne ijedjünk meg a nehézségektől és bátran megoldjunk lehetetlennek tűnő feladatokat is. Ha erre van szükségünk, válasszunk a narancssárga virágok közül!

Piros színű virágok: tulipán, rózsa, muskátli, gerbera
A piros maga az élet színe, a tuzé, a véré. Ha nélkülöznünk kellene, akkor hiányozna életünkbol az életero, a melegség, és a szenvedély. Fokozza az adrenalint a vérünkben, ezáltal javítja vérkeringésünket és növeli az energiaszintünket. Ha úgy érezzük, nincs életerőnk, szerezzünk be minél több piros virágot, de tegyük ezt akkor is, ha fel akarjuk pezsdíteni szexuális életünket. Viszont vigyázni kell: kerüljük, ha ingerültek vagy szomorúak vagyunk, ugyanis a piros agresszivitást, türelmetlenséget is okozhat.

Lila színű virágok: jácint, levendula, krizantém
A lila a békét, a szelídséget és a kedvességet fejezi ki. Gyakran összefüggésbe hozzák a spiritualitással, mivel a misztikum és a kozmikusság színe, amely intuíciót és empátiát sugároz. A lila a mértékletesség színe, amely egyensúlyt teremt föld és ég között, a bölcsesség és az érzelmek között. Meditációs szín, segít az ellazulásban, a migrénes fejfájás csökkentésében.