icon_search

  Karrier, gyerek , család – hol álljon a mérleg nyelve?


  A felelős szülő kérdez, a szakértő válaszol – tovább robog a Tesco Üzletsor és a Felelős Szülők Iskolája edukációs programsorozata


  Mi segíti a szülőket a gyereknevelésben, a családi modell és szabályok kialakításában? Ki az igazán felelős szülő? Hogyan képviseljük a gyerek érdekeit válás esetén? Hogyan válasszunk iskolát, tanárt? Mit osszunk meg a közösségi médiában gyermekünkről és mit ne?  Ilyen és hasonló kérdések merültek fel a Tesco Üzletsor és a Felelős Szülők Iskolája által szervezett országos edukációs előadássorozat első két eseményén, ahol Jakupcsek Gabriella és Ábel Anita osztotta meg a hallgatósággal nézeteit. A program robog tovább, e hét szombaton Budapesten Dobó Kata színésznővel, majd vasárnap Nyári Dia, a Barátok közt sztárjával Hódmezővásárhelyen találkozhat a közönség. Két díva, két teljesen más életút és anyaság kerül terítékre.

  A közéleti személyiségek ezúttal szülői oldalukat mutatják meg, nevelési elveikről vallanak nem nélkülözve a saját családi sztorikat sem.


  „Meglepő és kellemes élmény volt számomra, hogy Jakupcsek Gabi és Ábel Anita is igen közvetlen és nyílt volt a kerekasztal beszélgetésen. Gabi három gyermeke kapcsán főként a keretek és határok logikus meghúzását, a gyermek véleményének elfogadását hangsúlyozta, míg Anita a gyermek érdekeinek mindenekelőtt tartását egy válás kapcsán. Persze ez csak egy-egy kiragadott üzenet, ettől sokkal mélyebb és érdekesebb történetek, tanítások voltak. Izgalmas hétvége elé nézünk, mert mind Dobó Kata, mind Nyári Dia fantasztikus színészek és nagyon érdekel, hogy ki milyen szempontok alapján állítja össze a gyereknevelés receptjét. Kata kisiskolás lánya egy hétig Katánál, egy hétig az édesapjánál él, nem rég kezdte az iskolát és nyilván Kata színészi és rendező elfoglaltsága is sok fejtörésre adhat okot. Dia pedig olyan vidám és nyílt kommunikációt folytat majd másféléves kisfia okán a közösségi médiában, hogy nincs ember, aki ne velük együtt élné meg a cseperedő másfél éves csemete hisztijét, útkeresését és a szülői reakciókat.  – összegezte a programmal kapcsolatos élményeit, elgondolásait Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, az esemény háziasszonya.


  Továbbra is fejlesztőjátszóház, nevelési és szakmai tanácsadás és szuper szülő vizsga is várja a látogatókat a helyszínenkénti kerekasztalbeszélgetés mellett, melyre minden alkalommal 11 órakor kerül sor.


  Október 26-án szombaton Dobó Kata, közismert színésznő lesz a program vendége, aki 7 éves lányát igen kevés alkalommal mutatta meg a nagy nyilvánosság előtt. Sztárságról, karrierről és anyaságról fogunk beszélgetni , és mindarról, hogy ezt miként keverhetjük vagy épp választhatjuk el.

  Október 27-én, a Barátok közt sztárja, Nyári Dia színésznő, édesanya lesz a kerekasztalbeszélgetés vendége, aki közel másfél éves kisfiát neveli, szeretgeti. Ennek mindennapjairól igen vicces és néha megható képeket, sztorikat oszt meg közösségi médiafelületein, a napokban épp a földön fetrengős hiszti megoldási képleteit kereste, mert Zétény kisfia a kézfogás mentes sétáért demonstrált. Hogyan kezelhető a hiszti? Miért kell a humor a gyerekneveléshez? Ilyen és hasonló kérdésekről szól majd a vasárnapi kerekasztal a hódmezővásárhelyi Tesco Üzletsoron.

  Szakértőnk, Polus Enikő, mentálhigiénés szakember, aki minden esetben a folyamatok lélektanáról világítja meg a hallottakat, igen életszerű narratívával.

  Mindenkit szeretettel várunk!


  A rendezvénysorozat az alábbi Tesco Üzletsor helyszíneken és időpontokban a következő ismert édesanyák részvételével zajlik majd:

  1. esemény: október 26., Váci út (1138 Budapest, Gács u. 3.) – Dobó Kata
  2. esemény: október 27., Hódmezővásárhely (Hódtó u. 17-19.) – Nyári Diána
  3. esemény: november 3., Nyíregyháza (Pazonyi út 36.) – Nagy Tímea
  4. esemény: november 9., Eger (Rákóczi út 100.) – Szekeres Adrienn, Dobó Ágnes
  5. esemény: november 10., Kecskemét (Talfája 1.) – Kovács Ágnes, Dobó Ágnes


  A szervező, a változás jogát fenntartja!