icon_search

    TEGYÜK EL TÉLIRE!

    A nyár nem lehet teljes egy jó adag házikészítésű lekvár nélkül. Idén nyáron próbálja ki az édes-savanyú áfonyalekvárt, ami palacsintával vagy frissen sült keksszel maximális élvezetet nyújt!

    Érvényes: 21.10 - 22.6.2016

    Pofonegyszerű áfonyalekvár

    Hozzávalók:

    • 350 g áfonya
    • 200 g kristálycukor
    • 1 evőkanál friss citromlé
    • 50 ml víz

    Elkészítés:
    Tegyük a vizet és az áfonyát egy lábasba és forraljuk fel. Ha felforrt, főzzük tovább kis lángon 10 percig, amíg az áfonyaszemek pépessé válnak. Ezután adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, majd forraljuk további 10 percig. Adagoljuk a lekvárt sterilizált üvegekbe, majd szárazdunsztban hagyjuk lassan kihűlni.