icon_search

    Mit kell tudnunk a kompótról?

    Megérkezett a napos idő, nyakunkon a nyár, kezdetét veszi a gyümölcsszezon.Ám ha kedvenc gyümölcseink ízét a hidegebb évszakokban is élvezni szeretnénk, a legjobb megoldás a befőttkészítés.

    Érvényes: 21.10 - 23.5.2016

    De mik a legfontosabb dolgok, amiket a befőttről tudnunk érdemes? Nézzünk utána, hogy milyen általános dolgokat kell figyelembe vennünk, ha jártasabbak szeretnénk lenni a témában.

    A befőtt vagy más néven kompót gyümölcsből készített konzervált finomság, amely készülhet fagyasztott vagy friss gyümölcsből. A kompót szó francia eredetű, amely a világ szinte összes nyelvében meghonosodott. Valószínűleg a 17. században, Franciaországban főzhették először.

    Rendkívül ízletes, könnyen elkészíthető étel, amely gyümölcstartalma miatt egészséges is, érthető tehát, hogy miért annyira népszerű.

    A befőtt készülhet egész darab vagy szeletelt gyümölcsökből. Használhatunk almát, barackot, körtét, cseresznyét és még számtalan további gyümölcsöt, akár keverve is.

    Ha van lehetőségünk, akkor használjunk szezonális gyümölcsféléket a még áthatóbb ízvilág miatt. Ha azonban nincs friss gyümölcsünk, a fagyasztott is tökéletesen megfelel.

    A gyümölcsön kívül szükségünk lesz cukorra, egy főzőlapra, egy lábasra amiben főzünk, és egy fakanálra amivel kevergetni tudunk, és kezdődhet is a befőzés.