icon_search

    Húsok változatosan

    Mi a titka  a több mint százéves múlttal büszkélkedő Pick téliszaláminak és Rákóczi szaláminak?

    Érvényes: 21.10 - 8.6.2016

    A Pick szalámik titka

    Az ez idő alatt felhalmozott szakmai tapasztalat és az alapító, Pick Márk által feltalált és azóta is titokban őrzött egyedi receptúra biztosan sokat nyom a latban, de a szalámimester szakértő felügyelete és a gondosan válogatott, szárított bükkfából gyújtott tűzön történő füstölés sem maradhat ki a sorból. A szalámik jól ismert, harmonikus ízéhez meglepő módon sokat tesz hozzá a kérgüket borító, hungarikumként jegyzett hófehér nemespenész, többek között ennek köszönhető, hogy összetéveszthetetlen ízvilágú és megjelenésű szalámik kerülnek a boltokba.

    A tökéletes töltött hús

    A sült hús sok család kedvence, de egy idő után bizony unalmassá válhat. A változatosság kedvéért próbáljuk ki másképp! A tarja és a dagadó kiváló alapja a töltött húsoknak vagy a finom göngyölegeknek, de ha nincs idő a töltelék elkészítésére, egy finom kolbász is feldobhatja sült húsos ételünket.

    Kolbásszal töltött karaj
    Hozzávalók (4 személyre):
    • 1 kg sertéskaraj (csont nélkül)
    • magyaros grill kolbász
    • 2 vöröshagyma
    • só, bors
    • kakukkfű, rozmaring
    • étolaj
    Elkészítés:
    A karajt alaposan mossuk meg, majd a szúrjuk fel, és tegyük bele a kolbászt.  Az így töltött húst sózzuk és borsozzuk, majd 1 órára tegyük hűtőbe.
    A húst helyezzük olajjal kikent tepsibe, tegyük köré a hagymát,
    fűszerezzük rozmaringgal és kakukkfűvel. Alufóliával lefedve, egy kis
    vízzel felöntve, előmelegített sütőben süssük 1,5-2 órán keresztül
    (180 Celsius-fok). Tálalás előtt vágjuk szeletekre.