Vissza a receptekhez

Lekvárral töltött virágocskák

Elkészítési idő

40 perc

Hozzávalók

  • 300 g liszt
  • 200 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 1db tojás sárgája
  • 1 rúd vanília
  • 1 csipet citrom reszelt héja
  • 1 tk sütőpor
  • ízlés szerint lekvár
  • ízlés szerint eper
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

Első lépésként a száraz alapanyagokat fogjuk összekeverni, tehát a lisztet, porcukrot, sütőport, vaníliát és a reszelt citrom héjat. Ezután a hideg vajat belemorzsoljuk, hozzáadunk 1 tojássárgáját és összedolgozzuk. Keverjük homogén állagúvá, csomagoljuk be frissen tartó fóliába és pihentessük 1 órát a hűtőben. 

Vágjunk le belőle egy darabot és akár két sütőpapír között, akár porcukron vagy csak sima liszttel megszórva nyújtsuk fél centi vékonyra. ezután formákat szaggatunk belőle és 170-180 fokon 10 percig sütjük.

Miután kihűlt, megtöltjük lekvárral és összetapasztjuk őket. Ne ijedjünk meg, ha elsőre keménynek tűnik, másnapra fogja a lekvár megpuhítani! A friss epret rózsákra formázzuk és a közepébe tapasztjuk.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés