Vissza a receptekhez

Karfiolos sütemények quinoával (vegán és gluténmentes)

Elkészítési idő

50 perc

Hozzávalók

  • 3 teáskanál chia mag
  • 3 teáskanál víz
  • 1 csésze aprószemű zabpehely
  • ½ csésze főtt quinoa
  • 2 csésze reszelt karfiol
  • ¼ csésze apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ½ evőkanál szezámolaj
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

1. Melegítsük a sütőt 200 fokra. Egy kis tálkában keverjük össze a chia magot vízzel és hagyjuk állni 10 percig. Préseljük össze a zabpelyhet, amíg egy lisztszerű keveréket kapunk.

2. Egy másik tálkában keverjük össze a chia magot, zabpelyhet, fokhagymát, főtt quinoát, főtt és reszelt karfiolt, petrezselymet, citromlevet, olívaolajat, szezámolajat és sót.

3. Tegyünk sütőpapírt és hőálló tálcára, majd kanállal halmozzunk rá a tésztából kisebb darabokat.

4. Süssük 30 perc alatt aranybarnára.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés