Vissza a receptekhez

Házi készítésű sütemények szárított gyümölcsökkel, magvakkal (mandula, földimogyoró, áfonya)

Elkészítési idő

2 óra 20 perc

Hozzávalók

  • ½ csésze áfonya
  • 2 ½ csésze zabpehely
  • ⅓ csésze méz
  • ¼ csésze barna cukor
  • ⅜ csésze apróra vágott csokoládé (minimum 60%-os)
  • ½ teáskanál vanília kivonat
  • ½ csésze egész mandula
  • ½ csésze vegyes mag (napraforgó, szezámmag, tök)
  • ½ csésze olvasztott vaj
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

1. Melegítsük a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy négyzet alakú, hőálló tálcát, majd öntsünk rá olajat. Szórjuk meg durvára vágott mandulával és zabpehellyel. Keverjük össze, süssük 8 percig.

2. Öntsük a keveréket egy nagy tálba. Egy kis lábasban kavarjuk össze a vajat, mézet, cukrot, vanília kivonatot és főzzük, kevergessük lassú tűzön, míg a vaj és a cukor meg nem olvad. 

3. Utána adjuk hozzá a mandulás-zabpelyhes masszához és hagyjuk kissé kihűlni, de nem teljesen.

4. Adjuk hozzá a szárított gyümölcsöket és az apróra vágott csokoládét, hogy beleolvadhassanak a tésztába.

5. Egy négyzet alakú formába öntve pihentessük a hűtőben 2 órán keresztül, végül szeletekre vágva tálaljuk.

6. Tipp: Zárt műanyag tárolóban akár egy hétig is eláll süteményünk.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés