Vissza a receptekhez

Fonott kalács, lekvárral

Elkészítési idő

 40 perc

Hozzávalók

  • 500 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g mazsola
  • 3dl tej
  • 20 g élesztő
  • 2 db Tesco Finest friss tojás
  • 2 evőkanál kirstálycukor
  • 1 csiper Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
  • 2 evőkanál lekvár
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

Az élesztőt az összes langyos, cukros tejben futtassuk fel. Dolgozzuk össze a liszttel, a vajjal, egy tojással és csipetnyi sóval. Ezt csak a legvégén adjuk hozzá, mert az élesztő el tudja veszíteni a hatását. Adjuk hozzá a mazsolát is, és gyúrd össze.

A tészta akkor jó, ha sima. Szórjuk meg a tetejét vékonyan liszttel, konyharuhával takarjuk le, majd hagyjuk meleg helyen megkelni. Lisztezett deszkán oszd három egyenlő részre a tésztát, és sodord őket hurkákra, majd fonjunk belőle kalácsot. Végén kenjük meg tojással és 170-180 fokon kb. 20-25 perc alatt süssük készre.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés