Vissza a receptekhez

Glutén- és laktózmentes mini lepények

Elkészítési idő

45 perc

Hozzávalók

  • 2 csésze mandula liszt
  • ½ teáskanál só
  • ¾ teáskanál sütőpor
  • ¾ csésze olvasztott kókuszolaj
  • 1 ½ teáskanál víz
  • 1 tojás
  • ½ vöröshagyma, kockázva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 maroknyi bébispenót
  • ½ csésze szárított paradicsom
  • ½ csésze olajbogyó apróra vágva
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál növényi tej
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

1. Melegítsük a sütőt 200 fokra és béleljünk ki szilikon muffinformákat sütőpapírral.

2. Keverjük össze egy tálkában a mandulalisztet és a sütőport, ízesítsük sóval.

3. Adjunk hozzá kókuszolajat, vizet, tojást, majd kézzel gyúrjuk sima tésztává.

4. Töltsük meg a sütőformákat 0,5 centiméter vastagon, süssük 10 percig.

5. Amíg sülnek a lepények, vágjuk fel és pirítsuk meg a hagymát.

6. Adjuk hozzá a fokhagymát és a bébispenótot, majd kis lángon jól keverjük el benne a szárított paradicsomot és az olajbogyót.

7. Kavarjuk össze egy másik tálkában a tojást, a növényi tejet illetve egy kis élesztőt.

8.  Öntsük a kész tésztára a zöldséges, utána a tojásos keveréket. Süssük 30 percig.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés