Vissza a receptekhez

Narancsos csoki mousse

Elkészítési idő

20 perc 

Hozzávalók

  • 200 g Finest madagaszkári csoki
  • 8 db Finest L tojás
  • 7 evőkanál tejszín (30%)
  • 5 evőkanál Finest narancslekvár
  • 1 db narancs
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, ezután mehet bele a tejszín. Hagyjuk ismét megmelegedni és keverjük bele 6 tojássárgáját. ismét melegítsük kicsit, de ne legyen túl forró, különben rántotta lesz belőle. Keverjük hozzá a 8 db habbá vert fehérjét, majd hideg poharak aljába tegyünk 1-2 ek na-rancslekvárt és utána töltsük bele a csokit. Figyeljünk, hogy több fehérjét használtunk, mint sárgá-ját! Hagyjuk megdermedni és friss naranccsal a tetején tálaljuk.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés