Vissza a receptekhez

Epres házi poharas krémes, csoki reszelékkel

Elkészítési idő

 40 perc

Hozzávalók

  • 2 marék eper
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 2 evőkanál vaníliás puding
  • 500 ml tejszín
  • 0.5 tábla tejcsokoládé
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

A tésztát vegyük ki a fagyasztóból, várjuk meg amíg felenged és nyújtsuk ki minél vékonyabbra. Ezután 180-200 fokon viszonylag rövid idő alatt süssük, szép aranybarnára. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és törjük tetszőleges darabokra. Az epret a cukorral tegyük fel főni, alacsony lángon. Szépen elkezd olvadni és levet fog engedni. Nem kell szétfőzni, csak rottyantsunk rajta párat. Ezután A kikevert pudingport keverjük ki és öntsük hozzá. Nagyon hamar be fog sűrűsödni! Vegyük le a lángról és hagyjuk kihűlni. Miután hideg az eperkrémünk, verjük habbá a hideg tejszínt és szépen lazítsuk fel vele az eper-kémet. 

Innentől kezdve már csak egy dolgunk van, egy pohárba szépen berétegezni a a krémet és a tört tésztadarabkákat. A végén reszeljünk rá tetszés szerinti mennyiségű csokit. Friss gyümölccsel még finomabbá tehetjük.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés