Vissza a receptekhez

Elkészítés

1. Tisztítsuk meg a brokkolit, vágjuk le a szárát, majd a virágát főzzük puhára sós vízben, körülbelül 6 percig. Friss brokkolit válasszunk, amelyen nincsenek sárga, barna foltok, különben nehéz lesz vele a főzés. Az igazán friss zöldséget szilárd száráról és tömör virágáról ismerhetjük fel.

2. A főtt brokkolit alaposan szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

3. Keverjük sima masszává a brokkolit, a citromlevet, a fokhagymát, az olívaolajat és sót egy konyhai robotgépben vagy turmixgépben.

4. Miután elkészült a krém, adjuk hozzá a krémsajtot és egy kis napraforgómagot.

5. Friss kenyérrel vagy keksszel tálalva a legfinomabb.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés