Vissza a receptekhez

Sajtos muffin

Elkészítési idő

35 perc

Hozzávalók

  • 2 csésze tönkölyliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • ½ teáskanál barnacukor
  • 150g reszelt sajt (cheddar, gouda)
  • Apróra vágott fűszernövények (kapor, petrezselyem, kakukkfű)
  • 1 tojás
  • 1 ½ csésze juhúró
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
Vásárolja meg a hozzávalókat online

Elkészítés

1. Melegítsük a sütőt 200 fokra. A muffinsütő formát béleljük ki sütőpapírral és locsoljuk meg egy kis olajjal, hogy ne tapadjon le sütés közben.

2. Keverjünk össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát és a sütőport.

3. Adjuk hozzá a fűszereket, a sajtot és a cukrot, majd jól kavarjuk el. Egy másik tálkában készítsünk keveréket a tojásból, a joghurtból és a vajból.

4. Dolgozzuk össze a két masszát. Ha szükséges, adjunk hozzá még egy kis joghurtot. Töltsük meg a sütőformákat háromnegyed részig, végül 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Egyszerű receptek a sulikezdéshez

Különleges receptfüzet
tele nagyszerű ötletekkel.

Letöltés