icon_search

  Tesco

  Tesco
  Mit jelent az, hogy Perfectly Imperfect?
  Olyan termékeket nevezünk így, amik bár finomak, nem olyan szépek, mint tökéletes társaik. Például kicsit kisebbek, nagyobbak vagy görbébbek a megszokottnál, esetleg van egy kis héjhibájuk. Ezeket a termelők sok esetben kidobják, de mi adunk nekik egy esélyt! Olyan „tökéletesen tökéletlen” termékeket is elérhetővé teszünk vásárlóink számára, amelyek eddig a - nem túl előnyös - külsejük miatt nem kerültek be a kínálatunkba, de mostantól rendkívül kedvező áron megvásárolhatók a kijelölt áruházainkban.
  Mit jelent az, hogy Perfectly Imperfect?
  Mik az előnyei ennek?
  Mert ezzel csökkentjük az élelmiszer-pazarlást
  Mert ezzel csökkentjük az élelmiszer-pazarlást
  Segítünk vásárlóinknak
  Segítünk vásárlóinknak
  Finom, friss termékeket kínálunk
  Finom, friss termékeket kínálunk
  Nagyszerű árakon
  Nagyszerű árakon
  HOGYAN SEGÍT A PERFECTLY IMPERFECT CSÖKKENTENI AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁST?
   HOGYAN SEGÍT A PERFECTLY IMPERFECT CSÖKKENTENI AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁST?
  Sokan úgy gondolják, hogy a legjobb, legfinomabb, legegészségesebb zöldségeknek és gyümölcsöknek tökéletesen kell kinézniük. Érthető. Nekünk is nagyon szigorú követelményeink vannak a termékeinkre vonatkozóan, hogy vásárlóinknak mindig a legjobb minőséget kínáljuk. De tudjuk, hogy ez néha azt is jelenti, hogy az át nem vett terményeket szállító partnereink kidobják. A Tesco egyik legfontosabb célkitűzése viszont az, hogy a termőföldtől az asztalig segítsen csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, éppen ezért úgy döntöttünk, bizonyos esetekben lazíthatunk a szigorú elvárásainkon. Azzal, hogy átvesszük a nem túl szép, de biztonságosan fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket, partnereink kevesebb ehető ételt dobnak ki, míg vásárlóink kedvező áron jutnak finom és tápláló termékekhez.

  Kérdések és válaszok

  Mit jelent az, hogy Perfectly Imperfect?
  Mit jelent az, hogy Perfectly Imperfect?

  A Perfectly Imperfect a Tesco új élelmiszer-pazarlás elleni programja Közép-Európában. A program keretében olyan zöldségeket és gyümölcsöt is átveszünk a termelőktől, amelyek az általános esztétikai elvárásainknak nem felelnek meg (például kisebbek, nagyobbak, görbébbek vagy héjhibájuk van), de minőségük így is hibátlan és biztonságosan fogyaszthatók. A célunk ezzel, hogy termelői oldalon segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást, vásárlóinknak pedig kedvező áron kínáljunk jó minőségű termékeket.
  Az egyik legfontosabb törekvésünk, hogy termőföldtől az asztalig, vagyis a szállítóktól a vásárlóinkig csökkentsük az élelmiszer-pazarlás mértékét. Áruházainkban évek óta működik élelmiszer-mentő programunk, aminek keretében az áruházainkban keletkező felesleget jótékony célra ajánljuk fel. Most pedig egy újabb eszközzel, a Perfectly Imperfect termékekkel is harcolunk a pazarlás ellen. A Perfectly Imperfect 2017. januárjában teszt jelleggel indult el 50 közép-európai, köztük 12 magyar áruházunkban. A kínálatot és elérhetőséget pedig vásárlóink visszajelzése alapján fogjuk bővíteni.

  Mik az előnyei a programnak?
  Mik az előnyei a programnak?

  Kiváló, friss termékeket kínálunk kedvező áron, miközben vásárlóinkkal és szállítóinkkal együtt csökkentjük az élelmiszer-pazarlást. Így mindenki jól jár: segítünk a szállítóinknak, hogy termékeik eladhatóak legyenek, segítünk, hogy kevesebb étel kerüljön a szemétbe, vásárlóink pedig jó minőségű, friss termékekhez juthatnak kiváló áron.
  Az a törekvésünk, hogy megmutassuk vásárlóinknak: az élelmiszer minősége nem attól függ, milyen szépek!

  HOGYAN SEGÍT A PERFECTLY IMPERFECT CSÖKKENTENI AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁST?
  HOGYAN SEGÍT A PERFECTLY IMPERFECT CSÖKKENTENI AZ ÉLELMISZER-PAZARLÁST?

  A Tescónál egyetlen falat sem veszhet kárba! Egyik legfontosabb célunk, hogy segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlást a termőföldtől az asztalig, hiszen tudjuk, nemcsak felelősségünk, de lehetőségünk is van tenni azért, hogy kevesebb étel kerüljön a szemétbe.Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem több okból is fontos számunkra:

  1. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy nagy mennyiségű élelmiszer kerüljön a szemétbe, mikor világszerte olyan sokan nem jutnak elegendő táplálékhoz.
  2. Az élelmiszer pazarlása komoly terhet jelent a természet számára és jelentősen hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásához.
  3. Tudjuk, hogy vásárlóink és munkatársaink számára is fontos ez a téma, hiszen ők sem szeretnek ételt kidobni.

  Az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem jegyében évek óta működtetjük élelmiszer-mentő programunkat szerte Közép-Európában. Ennek keretében a helyi élelmiszerbankokkal együttműködve az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget rászorulókhoz juttatjuk el. Az adományozásra szánt élelmiszereket munkatársaink minden nap összegyűjtik és a partnerszervezetek közreműködésével juttatják el az áruházaink vonzáskörzetében élő rászorulókhoz. Célunk, hogy 2020-ra minden közép-európai áruházunk jótékony célra tudja felajánlani a felesleget.

  Perfectly Imperfect tesztprogramunk pedig egy újabb eszköz, amivel a pazarlás ellen harcolhatunk. A program keretében olyan zöldségeket és gyümölcsöt is átveszünk a termelőktől, amelyek az általános esztétikai elvárásainknak nem felelnek meg (például kisebbek, nagyobbak, görbébbek vagy héjhibájuk van), de minőségük így is hibátlan és biztonságosan fogyaszthatók. Azzal, hogy átvesszük a nem túl szép, de biztonságosan fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket is, partnereink kevesebb ehető ételt dobnak ki, míg vásárlóink kedvező áron jutnak finom és tápláló termékekhez.

  Milyen termékeket vásárolhatok meg?
  Milyen termékeket vásárolhatok meg?

  alma, burgonya, répa, uborka, körte

  Hol vehetem meg a termékeket?
  Hol vehetem meg a termékeket?

  A Perfectly Imperfect termékcsalád összes hipermarket áruházunkban elérhető.

  Ajka
  Baja
  Balassagyarmat
  Balatonboglár
  Balatonfüred
  Békéscsaba
  Berettyóújfalu
  Bicske
  Bonyhád
  Budakeszi
  Budaörs
  Budapest, Aréna Pláza
  Budapest, Bécsi út
  Budapest, Campona
  Budapest, Csepel
  Budapest, Fogarasi út
  Budapest, Garam u.
  Budapest, Kőbánya-Kispest
  Budapest, Megapark
  Budapest, Pesti út
  Budapest, Pólus
  Budapest, Soroksári út
  Budapest, Újbuda Center
  Budapest, Váci út
  Cegléd
  Csorna
  Dabas
  Debrecen, Kishegyesi út
  Debrecen, Mikepércsi út
  Dombóvár
  Dunaharaszti
  Dunakeszi Göd
  Dunakeszi-Fót
  Dunaújváros
  Eger
  Érd
  Esztergom
  Gödöllő
  Gyöngyös
  Győr
  Gyula
  Hajdúszoboszló
  Hatvan
  Hódmezővásárhely
  Jászberény
  Kalocsa
  Kaposvár
  Karcag
  Kazincbarcika
  Kecskemét, Izsáki út
  Kecskemét, Talfája út
  Keszthely
  Kiskőrös
  Kiskunfélegyháza
  Kiskunhalas
  Kisvárda
  Komárom
  Komló
  Körmend
  Kőszeg
  Makó
  Marcali
  Mátészalka
  Mezőkövesd
  Miskolc, Avas
  Miskolc, Szentpéteri kapu
  Mohács
  Monor
  Mosonmagyaróvár
  Nagyatád
  Nagykanizsa
  Nagykőrös
  Nyírbátor
  Nyíregyháza
  Orosháza
  Oroszlány
  Ózd
  Paks
  Pápa
  Pécs, Budai Vám
  Pécs, Kincses u.
  Pécs, Makay u.
  Salgótarján
  Sárbogárd
  Sárvár
  Sátoraljaújhely
  Siklós
  Siófok
  Sopron
  Szarvas
  Százhalombatta
  Szeged, Rókusi körút
  Szeged, Szabadkai út
  Székesfehérvár, Aszalvölgyi út
  Székesfehérvár, Palotai út
  Szekszárd
  Szentes
  Szerencs
  Szigetvár
  Szolnok
  Szombathely
  Tapolca
  Tata
  Tatabánya
  Tiszafüred
  Tiszaújváros
  Tököl
  Vác
  Várpalota
  Vecsés
  Veszprém
  Zalaegerszeg