Megosztás
Értékelés

A Tesco mint munkahely

0 értékelés
Értékeljen

Mérföldkövek a TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. életében:

A Tesco sikerének zálogát és a vállalat legnagyobb értékét a munkatársai jelentik.

A cég jövőképe, célkitűzései és értékei csak általuk valósulhatnak meg, ők képviselik a Tescót vásárlói, szállítói, a hatóság és más érintett csoportok felé. Ahhoz, hogy hosszú távon a vállalat sikeres tudjon lenni, fontos, hogy munkatársai a megfelelő képességekkel, elköteleződéssel és lelkesedéssel rendelkezzenek munkájuk és a vállalat iránt.

Ennek érdekében a Tesco rugalmas foglalkoztatási formákat és karrierprogramokat dolgozott ki számukra, szakmai fejlődésüket pedig képzésekkel támogatja. A vállalat számos csatornán folytat munkatársaival párbeszédet annak érdekében, hogy véleményeiket és javaslataikat össze tudja gyűjteni és működése szervezésénél figyelembe tudja venni.

2014 novemberi adatok alapján több mint 20 000 munkavállaló dolgozott a Tescónál. Fiatalos szervezet révén munkatársai 29%-a 30 évnél fiatalabb, 55%-uk a 30-50 éves korosztályhoz tartozik, 16%-uk pedig 50 évnél idősebb.

A Tesco története

A Tesco 1995 óta működik Magyarországon. Székhelye Budaörsön, a Kinizsi utca 1–3. alatt található. Magyarországon több mint 200 boltot üzemeltet, amellyel az ország legnagyobb hipermarket kereskedelmi láncát építette ki.

Fő tevékenysége az élelmiszer-kiskereskedelem, de ezen kívül is számos termékcsoportot forgalmaz a háztartási elektronikától kezdve a ruházati termékeken keresztül a sporteszközökön át egészen a kozmetikumokig és lakás kiegészítőkig. Áruházai kialakítása során igyekszik megfelelni a felé támasztott különböző elvárásoknak, ezért figyelmet fordít arra, hogy áruházai mérete és jellege eltérő legyen.

Bevezette a kis alapterületű áruházakat, mert kutatásai szerint vásárlói egyre inkább igénylik a kényelmi vásárlást, az otthonaikhoz közelebb eső kisboltokat, amelyek a Tescóban megszokott alacsony árakat kínálják. Ötletgazdag megoldásaival igyekszik vásárlói igényeit jobban kielégíteni, elvárásaiknak megfelelni, életüket megkönnyíteni.

Nemzetközi tapasztalatait felhasználva vezette be önkiszolgáló kasszáit és online értékesítési rendszerét. Vásárlói már 101 üzletében használhatják önkiszolgáló kasszáit, amellyel időt takaríthatnak meg vásárlásuk során.

Online Bevásárlási lehetőségével pedig az otthoni internetes vásárlás kényelmét nyújtja a Tesco áruházakban megszokott alacsony árakkal és akciókkal Budapesten, Győr és Szeged vonzáskörzetében, illetve Székesfehérváron.