Karácsonyi dekoráció: varázslatos díszek otthonra
Karácsonyi dekoráció: varázslatos díszek otthonra

Karácsonyi dekoráció: varázslatos díszek otthonra

Teremts varázslatos karácsonyi hangulatot otthonodba, és élvezd ki az év ezen különleges, hangulatos időszakát! Kiválasztottuk a legjobb tippeket, amelyek segítségével akár egy nap alatt gyönyörű ünnepi köntösbe öltöztetheted a lakásod és a kertet is. Inspirálódj és hangolódj a karácsonyra a Tescóval!

Tartalomjegyzék:

→ Legújabb karácsonyi dekorációs trendek

→ Klasszikus dekorációk

→ A karácsonyfa

→ Legnépszerűbb dekorációk

→ Hogyan dekorálj, ha kicsik a gyerekek

→ Hagyományos dekoráció a világ körül

→ Kerti és kültéri karácsonyi hangulat

Legújabb karácsonyi dekorációs trendek

xmas2019_text_editor_image

 

Szeretsz lépést tartani az aktuális trendekkel az életed minden területén? Ha karácsonykor sincs ez másképp, olvasd végig a legújabb karácsonyi dekorációs trendjeinkről szóló részt! Készíts olyan karácsonyi dekorációt az otthonodba, aminek mindenki a csodájára fog járni, és ami mindenkit karácsonyi hangulattal tölt el!

 

Tovább olvasok


Pasztell dekor

 

Az idei karácsony nagy durranása a pasztell díszek, pasztellszínek alkalmazása! Felejtsd el kicsit a hagyományos piros, arany, zöld színeket, és fordítsd figyelmedet a lágy és harmonikus pasztellszínek felé. Nagy kedvenc a halvány rózsaszín, amely megjelenhet az adventi koszorún, a karácsonyfadíszeken, és akár rosé gold árnyalataival varázsolhat ünnepi hangulatot otthonodba. Az ajándékok csomagolásán is megjelenítheted: szalagok, csomagolópapírok viselhetik ezt a szemet gyönyörködtető árnyalatot. Gyönyörűen kombinálható kiegészítőkkel, ékszerekkel is, és lágy, meleg érzéseket kölcsönöz a helyiségnek.

Tovább olvasok

Még több különleges ajánlat katalógusainkban

Még több különleges ajánlat katalógusainkban

Kövesd legújabb ajánlatainkat, hogy semmiről ne maradhass le, és nézd meg friss katalógusainkat!
Kövesd legújabb ajánlatainkat, hogy semmiről ne maradhass le, és nézd meg friss katalógusainkat!
Tesco

Minden szállítási idő elfogyott karácsonyra?

Minden szállítási idő elfogyott karácsonyra?

Rendeljen online és vegye át rendelését Átvételi Pontjaink egyikén!
Rendeljen online és vegye át rendelését Átvételi Pontjaink egyikén!
Tesco

Koszorúk

xmas2019_text_editor_imageKoszorúkat hosszú idő óta szokás készíteni az ünnepre való hangolódáskor. Idén karácsonykor készítsd el saját kezűleg az adventi koszorúdat! Az év ezen időszaka tele van várakozással, izgatott készülődéssel, éld ki hát a benned rejlő kreativitást! Inspirálódj, hogy milyen koszorút szeretnél alkotni: gondolkozhatsz a gyertyák elrendezésén, a díszeken, a színvilágon, a koszorú borításán is.

Az idei szezonban nagy sikernek számítanak a karácsonyi ajtódíszek is! Ha már nekiálltál az adventi koszorú elkészítésének, onnan már csak egy apró lépés, hogy az ajtódíszt is saját kezűleg készítsd el! Jó ötlet lehet például színben az adventi koszorúhoz, vagy az otthonod többi karácsonyi díszéhez harmonizáló vagy komplementer színekből álló ajtódíszt készítened, és így extrán hívogatóvá teszed a lakásod!

Gyertyák minden mennyiségben

Melegséget kölcsönöz minden helyiségnek és elvarázsolja az ember lelkét, ha karácsonyi gyertyákat helyezel el benne. Ezek lehetnek apró mécsesek, ilyenkor helyezz el bátran többet is, hiszen apró, meleg fényükkel csak úgy árad belőlük a bensőséges, karácsonyi hangulat! Ha szeretnél újdonságokkal kísérletezni, fogj egy pár otthon lévő befőttesüveget, és készíts belőlük saját kezűleg karácsonyi gyertyákat! Mosd el jól őket, a szájukra drótból erősíts fogantyút. Ha a minimalista stílust kedveled, már meg is vagy: csak helyezz egy-egy mécsest az üvegekbe. Ha pedig szeretnéd még tovább erősíteni az elbűvölő hangulatot, üvegfestékkel rajzolj különféle mintákat a megtisztított üvegekre: játszhatsz itt is a színekkel, mintákkal bátran.

A mécsesek, gyertyák használatakor mindig légy elővigyázatos, győződj meg róla, hogy nem balesetveszélyesen helyezted el az égő dolgokat, és soha ne hagyj magára égő gyertyát, ha távozol egy helyiségből.

 

Klasszikus dekorációk

xmas2019_text_editor_image

Ha idén karácsonykor szívesebben maradnál a klasszikus, hagyományos karácsonyi díszeknél, ebben is segítünk! Íme a legnépszerűbb hagyományos dekorációk, amelyek már bizonyítottak az évek hosszú során.

Piros-arany dekoráció

A melegebb árnyalatok és az igazán hagyományos karácsony szerelmeseinek szinte kötelező kombináció! Jó hír, hogy rengeteg olyan dekorelemet kapni, amely ehhez a színvilághoz illeszkedik, így teljesen kedvedre alakíthatod az otthonod díszeit.

Jelenítsd meg ezt a kombinációt például a karácsonyfadíszeken, az ünnepi asztal terítékén vagy az ajándékok csomagolásán.

Kék-ezüst dekoráció

Egy másik klasszikus karácsonyi színpárosítás: kék és ezüst csillogó harmóniája. Jégvirágos karácsonyfadíszek, elegáns, modern hatású dekoráció a karácsonyfán és a lakásban. Próbáld ki ezt az irányzatot idén karácsonykor, ha egy klasszikus, mégsem unalmas hangulatvilágra vágysz!

xmas2019_text_editor_image

Monokróm színek

Válaszd ki a neked legjobban tetsző, hozzád és a családod ízléséhez legközelebb álló karácsonyi színt. Piros, arany, zöld, kék, vagy ezüst? Ti döntötök! Csak szerezzétek be az otthonotok dekorációs elemeit a választott színben, és kész is a monokróm karácsonyi dekoráció saját kezűleg.

 

 

 

A karácsonyfa

Hogyan is díszítsünk karácsonyfát? Kövesd lépésről lépésre az útmutatónkat és öltöztesd ünnepi díszbe a fát egyszerűen, gondoktól mentesen.

1. Szerezd be a fát! Nyilvánvalónak hangzik, de manapság rengeteg lehetőségünk van a fa kiválasztása kapcsán is. Lehet, hogy a családi együttléthez a hagyományosnak számító, vágott fa illik a legjobban. Ez esetben is válogathatsz a fa fajtáját, illatának erősségét, a tűleveleinek tartósságát illetően. Akik otthonához nagy kert is tartozik, nyugodt szívvel választhatnak akár élő fát is, amely az ünnepek után a kertbe költözhet, és ott díszeleghet tovább. Ha pedig a műfenyő mellett döntenétek, választhattok kisebb-nagyobb méretben, hagyományos zöld színben is, de egyre több helyen láthatunk ízlésesen feldíszített fehér műfenyőket is.

2. A díszítést a fénysor felrakásával kezdjétek. Miután áll a fa a talpban, a következő lépés a fényfüzér felrakása legyen. Mindig próbáljátok ki először a konnektorban, hogy világít-e, nehogy akkor derüljön ki, hogy elromlott, amikor már a fán van. Ha működik, minden rendben, a fa csúcsától lefelé haladva díszítsétek a fát a fénnyel! Erre is sok-sok technika létezik: lehet álló irányban, függőleges fénysorokat alkotni a fán, vagy lehet vízszintesen is díszíteni. Mindenhogyan csoda jól néz majd ki!

3. Ezután jöhetnek a díszek! Kezd a nagyobb díszekkel, rendezd őket esztétikusan el a fán, majd következhetnek a kisebb díszek is.

4. A fa alá tartozó ajándékokról se feledkezz meg!

Hogy mikor kerül sor a fa díszítésére, az a legtöbb családnál az ünnepi hagyományokon, szokásokon múlik, de a legtöbben már Szentestére készülve ünnepi díszbe öltöztetik.

Legnépszerűbb dekorációk

Szinte alig van olyan otthon, ahonnan az ünnepekre készülődve hiányozna az adventi koszorú az asztalról, vagy az adventi naptár a gyerekek szobájából. Varázslatossá és meghitté teszik az ünnepi készülődést, segítenek az egész családnak ráhangolódni az együttlétre.

Az adventi naptár főleg a gyermekek nagy kedvence az ünnepi időszakban. Lepd meg őket az Advent kezdetekor, hiszen a 24 apró meglepetés rövidíti számukra a karácsonyi várakozást.

Választhatod a klasszikus, apró csokoládékat rejtő naptárt, de akár készíthetsz adventi naptárat saját kezűleg is.   Ehhez a segítségedre lesznek például a színes borítékok, kartonpapírok, apró zsákok, és hogy mivel töltöd meg őket? Szinte amivel csak szeretnéd! Készíthetsz csokoládé pralinékat, vásárolhatsz bele édességeket, gyümölcsöket, játékokat is.

Az adventi koszorú a karácsony napját megelőző negyedik vasárnap szokott megjelenni, és elhozni magával az ünnepi hangulatot. Rengeteg gyönyörű koszorú kapható, de még több lehetőséged van kreatívkodni, alkotni, ha saját kézzel készíted el az idei koszorútokat. Így könnyedén össze is hangolhatod az otthonod többi karácsonyi dekorációjával, fényekkel, gyertyákkal, hogy harmóniát alkossanak. Az adventi koszorú elkészítéséhez csak egy koszorú alapra és négy gyertyára lesz szükséged, amelyeket ízlésed szerint díszíthetsz masnikkal, termésekkel, dekor elemekkel. Vond be a családod, gyerekeket, és alkossátok meg együtt az idei adventi koszorútokat!

Hogyan dekorálj, ha kicsik a gyerekek

A kisgyermekes családokban a karácsonyi készülődés okozhat némi fejtörést. A legfontosabb szempont karácsonykor is a biztonság!

Égő gyertyákat, a meggyújtott adventi koszorút sose hagyd magára kisgyermekeddel, és a törékeny karácsonyfadíszekkel, gömbökkel is bánj óvatosan! Érdemes az üvegdíszeket a karácsonyfa magasabb részeire rakni, hogy a gyermekek ne érjék el, ne tudják megvágni magukat velük.

Ami a készülődést illeti, vond be őket is nyugodtan! Csodálatos díszeket készíthettek papírból az ablakokba, gondolj csak a hópiheformákra! A gyerekek nagy kedvence a gyurma is, így gyurmából is készíthettek különféle karácsonyi díszeket, figurákat a közös ünnepi készülődés, hangolódás jegyében.

Hagyományos dekoráció a világ körül

xmas2019_text_editor_image

A karácsonyi dekorációt illetően inspirálódhatsz a nagyvilágból is, hiszen megannyi ország, annyiféle dekorációs lehetőség!

Ukrajnában pókhálóra emlékeztető díszekkel szokás borítani a fát egy helyi legenda miatt, Ausztráliában pedig a mese szerint szörfdeszkával érkezik a Mikulás az ajándékokkal.

Brazíliában például a kertből szedett friss virágokkal díszítik fel az ünnepi asztalt, és a karácsonyi ünnepet is egy vidám, színes kavalkád közepette ünneplik. Inspirálódj a brazilok virágdíszeiből: Mikulásvirág, jégvirág-motívumok gyönyörűen mutatnak a díszeken.

 

Kerti és kültéri karácsonyi hangulat

S a már karácsonyi díszítés: az otthonod külteréről se feledkezz meg! Bizonyára te is szeretsz hazaérni úgy, hogy meleg, hívogató fénysorok várnak, amik ünnepi hangulatot ébreztenek benned.

Díszítsd fel az otthonod ablakait fénydíszekkel, fényhálókkal!  A kertben ha van egy nagyobb fa, nagyobb bokor, rájuk is akaszthatsz fényfüzért, akár díszeket is. Ágaira akaszthatsz madáretetőt is, így a hideg télben segítesz a madaraknak élelemhez jutni, ők pedig gyönyörű dalukkal kedveskednek neked.

Ha pedig leesik a hó, építsetek hóembert! Fejére húzhattok egy régi sapkát, régi fazekat, az orra pedig lehet répából. Az ünnepi, téli hangulat csak úgy árad majd belőle, s mint minden díszítés, ez is segít együtt ráhangolódni az ünnepekre!

 

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

 

Inspirációra vágysz?

Tudjuk, hogy a rengeteg recept és ötlet mellett olykor szükséged lehet egy kis inspirációra. Nézd meg receptjeinket és DIY tippjeinket, hogy idén valami újat alkothass!

Friss ajánlatok minden héten