Friss tavaszi dekorációk
Friss tavaszi dekorációk

Friss tavaszi dekorációk

Beköszöntött a húsvét! Tudod, milyen színeket érdemes választani, mely dekorációk népszerűek és miket tudsz elkészíteni a gyermekeiddel? A dekorálás sosem volt ilyen egyszerű!

 

2020 Húsvéti dekoráció: Milyen színek díszitik idén a legtöbb otthont? 

 

Szerencsére már magunk mögött hagytuk a telet! Ideje feldíszíteni otthonainkat, és színek kavalkádjával üdvözölni a tavasz első napjait. Tudod, milyen színeket érdemes választani, milyen húsvéti díszek illenek az otthonodba és miket készíthetsz el a gyermekeiddel együtt?

Ne hagyd ki

Húsvéti dekoráció és trendek 2020-ban

Húsvéti palántázás és növény-kosárka

Húsvéti dekoráció készítése a gyermekeiddel

 

Olvass tovább

Húsvéti dekoráció ötletek 2020-ban? A húsvét természetes, visszafogott és vidám lesz!

Fémes színek, élénk rózsaszín, kék vagy fehér pöttyök. Ezek uralták a húsvéti trendeket az elmúlt években. Idén milyen újdonságokra számíthatunk?

Olvass tovább

Még több különleges ajánlat katalógusainkban

Még több különleges ajánlat katalógusainkban

Ki ne szeretne kedvező árakon bevásárolni húsvétra? Kövesd legújabb ajánlatainkat, hogy semmiről ne maradhass le, és nézd meg friss katalógusainkat!
Ki ne szeretne kedvező árakon bevásárolni húsvétra? Kövesd legújabb ajánlatainkat, hogy semmiről ne maradhass le, és nézd meg friss katalógusainkat!
Tesco

Lágy pasztellszínek: rózsaszín, sárga és narancssárga

 

A lágy színek tökéletesek tavaszra!  Ha rózsaszín, sárga, akár narancssárga színeket választasz, és visszafogott fehér dekorációval egészíted ki, máris eredeti dekorációt állítottál össze, amely nagyon nyerő és divatos lesz ebben az évben!

xmas2019_text_editor_image

Ami az anyagokat illeti, a porcelán és a fém dominál 2020-ban. Karcsú fém kaspók csipke mintával, teáskannák, apró kalitkák és más hasonló tárgyak kellemesen felfrissítik az otthonodat.

Ezt a stílust a rózsaszín tulipánok vagy a bármilyen színű jácintok szépen kiegészítik!

 

Természetes anyagok és élénk színek, amelyeket a piros, zöld és sárga ural

Ez egy örök klasszikus, amelyet valószínűleg soha sem ununk meg. Tavasszal minden életre kel és a nappalinkba is beköszönthet a tavasz. Klasszikus húsvéti dekorációs elemek például a vesszőkosár, a kenyereskosarak több fajtája és a szizál is. A szizál egy természetes, színes anyag, amelyből különböző stílusú fészkeket készítenek, de használhatod például a hímes tojások, vagy a húsvéti bárányka alá!

Tavaszi virágokkal is feldobhatjuk az otthoni kompozíciónkat, a kedvencek közé tartozik a tulipán és a nárcisz. Csak egy dologra figyelj: semmit ne túlozz el! Érdemes a dekoráció tervezés elején kiválasztani pár színt és anyagot, amiket használni fogsz, és érdemes ezekhez ragaszkodni. Például a szalma és a vessző (pár kivételtől eltekintve) általában nem illik a műanyag, vagy a nagyon csillogó dekorációhoz. Ellenkezőleg, az üveg tökéletes választás a természetes anyagokhoz!

 

Állatos motívumok

Gyermekek nagy kedvencei az aranyos húsvéthoz köthető állatos  dekorációk. Használjunk bátran figurákat is vagy élethűen ábrázolt állatokat akár különböző anyagokból, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek az idén!

 

Húsvéti palántázás és növény-kosárka: vedd körül magad a természettel

Az egyik legolcsóbb és legkönnyebben elkészíthető dekoráció közé tartoznak a különböző növénytartók, és mégis a legkedveltebb dekoráció a húsvéti asztalon vagy az ablakpárkányon. Ültess búza- vagy árpamagokat a kedvenc virágcserepedbe, egy fém cserépbe vagy egyszerűen egy befőttesüvegbe. A tavasz élénkzöld színárnyalatai az otthonodba varázsolják a húsvét minden báját, attól függetlenül, hogy milyen cserépbe ülteted a magokat! Csak egy kis időre, virágföldre és egy marék magra lesz szükséged!

xmas2019_text_editor_image

Ideálisan 10-14 nappal az ünnepek előtt ültesd el a magokat, de egy hétnél semmiképp sem később! Körülbelül 5 centiméternyi föld szükséges a cserpébe (ha nem szeretnél egy egész zacskó virágföldet megvásárolni egy cserépnyi mag kedvéért, akár egy vakondtúrásból is beszerezheted a szép, laza földet). Szórd a magokat a föld felszínére, hogy egymás mellett helyezkedjenek el. Így egy alkalmas felület jön létre a csírázáshoz. Majd fedd be a magokat további 2 cm földdel, és helyezd a cserepet egy napos helyre.

A cserépbe például hurkapálcikára szúrt tojásokat is elhelyezhetsz, de a kibújt csírák magukban is nagyon szép látványt nyújtanak.

A különféle, mohával és hímes tojásokkal díszített kosárkák is szépen mutatnak. A kosárkában akár egy zacskót is elhelyezhetsz, amelybe ha egy nedves anyagot teszel, akár vágott virágot és barkát is rakhatsz díszítésként.

Húsvéti dekoráció saját kezűleg: készítsetek nyuszikat, tojásokat és bárányokat a gyerekekkel

xmas2019_text_editor_imageKézzel készített húsvéti képeslapok  –Szoktatok képeslapokat küldeni a barátaitoknak? Idén próbáljátok ki, és küldjetek kézzel készített lapokat! Csak színes kartonpapírra és egy jó ötletre lesz szükséged! Ha saját kezüleg készülnek a képeslapok, az akár egy nagyszerű családi délután is lehet az ünnepre várva!

Tojásból és vattapamacsból készített húsvéti bárány –Ezt az egyszerű kreatív feladatot akár az óvodás gyermekek is ügyesen csinálhatják. Így készítsétek el: ragasszatok vattapamacsokat egy tojásra, és kész is a vidám húsvéti bárányka! A kisebb gyermekeknek segíts fejet rajzolni az állatnak, de a nagyobbak már segítség nélkül is csinálhatnak minden lépést!xmas2019_text_editor_image

Állat-bábok papírból –Rajzolj meg egy állatformát (például nyuszit vagy csibét) egy papíron. A formát másold át egy kartonpapírra, és vágd ki! Vágj lyukakat az ujjaidnak az állat mellső lábainál, így a figura egyszerű ujjbábként is használható. Színezd ki az állatát színesceruzával vagy zsírkrétával és kész is!

Pecsét krumpliból – Emlékszel még, hogy kellett krumpliból pecsétet csinálni, amikor kisiskolás voltál? Készítsetek ilyesmi pecséteket otthon a gyermekeiddel! Egy tojásforma kivájása nem nehéz feladat. De légy óvatos: kisgyermekekre csak a festés és a pecsételés feladatát bízd! A kés nem való a gyermekek kezébe.

Inspirációra vágysz?

Tudjuk, hogy a rengeteg recept és ötlet mellett olykor szükség lehet egy kis inspirációra. Nézd meg receptjeinket és DIY tippjeinket, hogy idén valami újat alkothass!
  • Receptek
  • Ötletek