Hozzávalók
500 g liszt
250 g vaj
50 g porcukor
2 darab tojás sárgája
1 darab tojás
20 g élesztő
100 ml tej
1 csipet
A töltelékhez
300 g őrölt dió
180 ml víz
180 g kristálycukor
1 darab citrom leve
Továbbá
300 g baracklekvár
200 g csokoládé
1 adag vaj
Elkészítés
1
Kézmeleg tejben és cukorban oldjuk fel az élesztőt. Hagyjuk kicsit kelni. Közben keverjük össze a lisztet a cukorral, vajjal, tojással és tojássárgájával. Adjuk hozzá az élesztőt és gyúrjuk tésztává.
2
Készítsük el a tölteléket: öntsük forró vízbe a diót, cukrot és citromlevet, majd jól keverjük el.
3
Válasszuk háromfelé a tésztát, mindet nyújtsuk ki.
4
Tegyük tepsire a tésztát, kenjük meg lekvárral, a töltelék felével, tegyünk rá még egy tésztát és ugyanezt ismételjük meg. A felső réteg tésztára szúrjunk lyukakat villával, majd süssük 200 fokon 30 percig.
5
Öntsük le a kész tortát vajjal kevert olvasztott csokoládéval.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4