Hozzávalók

40 dkg liszt

1 kevés tej

1 kevés vaj

1 kanál porcukor

25 dkg margarin

2 dkg élesztő

1 kevés zsír

50 dkg darált dió

7 dl baracklekvár (üveges)

1 darab Katica tortabevonó

Leírás

A margarinnal elmorzsolt liszthez, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amihez hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk és négy egyenlő cipóba osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük. Ezt megkenjük lekvárral, meghintjük dióval, majd erre jön a következő tészta, erre a lekvár, dió és végül a harmadik és negyedik tészta. Meleg sütőben megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokoládé mázzal befedjük. A töltelék kb. 7 dl-es üveg baracklekvár, 50 dkg darált dió, ízlés szerinti cukorral ízesítve. A csokimázat én úgy készítem, hogy a katica étcsokis bevonót (vagy mikulás csokikat) és a vajat is, egy külön edényben, a radiátoron megolvasztom, a kettőt összeöntöm, jól elkeverem és azonnal kenem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4