Hozzávalók
40 dkg liszt
1 kevés tej
1 kevés vaj
1 kanál porcukor
25 dkg margarin
2 dkg élesztő
1 kevés zsír
50 dkg darált dió
7 dl baracklekvár (üveges)
1 darab Katica tortabevonó
Leírás
A margarinnal elmorzsolt liszthez, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, amihez hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet összegyúrjuk és négy egyenlő cipóba osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és zsírozott-lisztezett tepsibe fektetjük. Ezt megkenjük lekvárral, meghintjük dióval, majd erre jön a következő tészta, erre a lekvár, dió és végül a harmadik és negyedik tészta. Meleg sütőben megsütjük. Ha teljesen kihűlt, csokoládé mázzal befedjük. A töltelék kb. 7 dl-es üveg baracklekvár, 50 dkg darált dió, ízlés szerinti cukorral ízesítve. A csokimázat én úgy készítem, hogy a katica étcsokis bevonót (vagy mikulás csokikat) és a vajat is, egy külön edényben, a radiátoron megolvasztom, a kettőt összeöntöm, jól elkeverem és azonnal kenem.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4