Hozzávalók

1 darab tojás
35 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csipet sütőpor
1 kanál étolaj
2 kanál porcukor
20 dkg margarin
1 dkg élesztő
15 dkg dió

Leírás

Lisztben elkeverjük a sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint. A tejben felolvasztjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. Egynemű tésztává állítjuk össze, és 3 db cipót formálunk belőle. Az egyiket a tepsi méretével azonos nagyságúra kinyújtjuk, és beleterítjük a kilisztezett tepsibe, majd villával óvatosan megszurkáljuk. Megkenjük baracklekvárral (erre ízlés szerint alkalmazható bármilyen lekvár) és rászórjuk a cukros dió felét. A másik cipóból nyújtott tésztalapot készítünk és betakarjuk vele az alsót, majd megszurkáljuk, és azt is megkenjük lekvárral, és dióval. Ezután a 3. tésztával befedjük. 1 órán át kell keleszteni, az idő leteltével megszurkáljuk, és sütni kezdjük. Sülés közben kakaós, csokis öntetet készítünk (kakaópor, vaj, cukor) amit a végén kenünk rá a már megsült tésztára.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4