Receptek Előételek Meleg előételek Zsemlemorzsával és parmezán sajttal bevont spárga

Hozzávalók

500 g spárga
2 darab tojás
2 csésze zsemlemorzsa
½ csésze parmezán
0.3 csésze finomliszt
étolaj

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Fedjük le a tepsit sütőpapírral és csepegtessünk rá néhány csepp olajat. Oszlassuk el rajta egyenletesen a zsemlemorzsát, és süssük 5 perc alatt aranybarnára. Vegyük ki a sütőből, majd vegyük fel a hőmérsékletet 220 °C-ra.

2

Keverjük össze a parmezánt a kihűlt zsemlemorzsával, majd szórjuk az egészet egy tepsire. Verjük fel a tojást egy olyan tálban, ami megtartja a spárgát. Egy másik, magasabb tálat töltsünk meg liszttel. Tisztítsuk meg a spárgát.

3

Mártsuk a spárgát a tojásba, a lisztbe, még egyszer a tojásba, majd forgassuk meg a zsemlemorzsás-sajtos keverékben. Helyezzük tepsire a bundázott spárgákat.

4

Süssük 10-12 percig. Tálaljuk a kedvenc mártásunkkal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4