Receptek Főételek Zöldséges tortilla – Mediterrán ízek, akár 45 perc alatt!

Hozzávalók

3 darab tortilla
1 darab cukkini
2 darab sárgarépa
1 fej római saláta
2 kanál étolaj
1 darab kaliforniai paprika
1 darab zöld kaliforniai paprika
1 darab paradicsom
1 darab lime
1 darab avokádó
1 marék friss petrezselyem
1 csipet
1 csipet cayenne bors

Elkészítés

1

Először készítsük elő a zöldségeket, amikkel megtöltjük majd a tortilla lapokat: a sárgarépát, cukkinit és az avokádót pucoljuk meg és vágjuk vékony csíkokra vagy szeletekre. A paradicsomot és a paprikát karikázzuk fel a salátát pedig szedjük leveleire.

2

Tegyük a tortillát egy kevés olajjal felforrósított serpenyőbe, és várjuk meg, amíg finoman megpirul. Azután helyezzük egy deszkára vagy tányérra, egyenletesen kenjük meg humusszal, majd tegyünk rá néhány spenótlevelet, salátalevelet és a csíkokra vágott zöldségekből egy adagot. Sózzuk, borsozzuk, a végén pedig csepegtessünk rá lime levet.

3

Hajtsuk fel a tortilla széleit, majd merőlegesen a behajtásokra tekerjük fel a lapot. Ha magunkkal vinnénk a tekercset, akkor fóliába vagy egy darab zsírpapírba is csomagolhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4