Receptek Főételek Tészta Zöldséges tészta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
20 dkg trappista sajt
1 csipet őrölt fekete bors
1 pohár tejföl
40 dkg kockatészta
50 dkg petrezselyemgyökér (sárgarépa,zöldbab,zöldborsó, karalábé, csemege ku)
25 dkg kocsonyahús (füstölt húsdarabok darálva)

Leírás

A zöldséget kevés sós vízben meg kell főzni. Ha kész, leszűrve egy vajjal kikent tűzálló tálba tedd bele. A zöldség levéből kétszer annyit forralj meg, mint amennyi a tészta térfogata és abban főzd meg a tésztát, fedő alatt. A tészta fel fogja szívni a zöldséglevet és csodálatos íze lesz. Nem szabad teljesen megfőzni a tésztát, ha elvágod, belül egy nagyon vékony fehér csík maradjon! Borítsd bele a zöldségbe az így megfőzött tésztát és a füstölt húst, és így forrón keverd össze az egészet a vaj, a reszelt sajt és a tejföl felével. Sózd meg ízlés szerint. A maradék reszelt sajtot keverd össze a maradék tejföllel, és kend a tészta tetejére. Erre morzsold rá a maradék vajat,és lefedve, közepesen meleg sütőben süsd addig, amíg a teteje szép piros nem lesz. Nagyon finom, üdítő és laktató egyszerre. Savanyúsággal is adható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4