Zöldséges rizottó
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
20 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1 fej hagyma
40 dkg rizs
1 csokor petrezselyem
1 marék reszelt sajt
20 dkg zöldborsó
1 csipet ételízesítő
Leírás
A rizst jól megmossuk és 1-2 órán át, hideg vízben áztatjuk. Az apróra vágott hagymát bő olajon, egy kis vízzel megdinszteljük. Hozzáadjuk a borsót, a felkockázott sárgarépát és az apróra vágott petrezselyemzöldet. Egy kicsit dinszteljük. Fűszerezzük egy kis cukorral, ételízesítővel. Vízzel felöntve, fedő alatt, puhára főzzük. (Nem baj, ha marad leve.) Hozzáadjuk a rizst, felöntjük vízzel. Még fűszerezzük ételízesítővel és őrölt borssal. Alaposan összekeverjük, lefedjük. Lassú tűzön néha megkeverjük és ha kell, vizet adunk hozzá addig, míg a rizs meg nem főtt. Ha kész, pár percig, a fedő alatt állni hagyjuk.Tejszínnel és reszelt sajttal átkeverjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4