Receptek Főételek Tészta Zöldséges rakott tészta
Hozzávalók
2 kanál liszt
2 dl tej
2 kanál tejföl (nem fontos)
10 dkg sajt (trappista)
50 dkg tészta
25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott, mexikói)
Leírás
A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!) Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4