Receptek Főételek Tészta Zöldséges rakott tészta

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tej
2 kanál tejföl
10 dkg trappista sajt
50 dkg lasagne tészta
25 dkg zöldségkeverék (fagyasztott, mexikói)

Leírás

A tésztát bő forró, sós vízben feltesszük főni, amikor kész, leszűrjük. A mexikói zöldségkeveréket is kifőzzük bő, ételízesítős vízben, majd ha megfőtt, leszűrjük. Elkészítjük a sajtmártást: az olajat felmelegítjük egy kicsit, beletesszük a lisztet és habosodásig hevítjük, folyamatosan kevergetve. Lassan csurgatva beleöntjük a tejet, közben folyamatosan kevergetjük, mert könnyen csomósodik. Beletesszük a fokhagyma granulátumot (lehet préselt fokhagyma is, de én nem szeretek ilyen dolgokkal vesződni :P), szerecsendiót, borsot, sót, tejfölt, majd a reszelt sajtot és lassan melegítve felforraljuk. (Nagyon kell ügyelni, hogy amikor beletesszük a sajtot, folyamatosan keverjük, mert különben a sajt is becsomósodhat!) Ha mindennel elkészültünk, már csak össze kell állítani az egészet! A tepsi alját megolajozzuk egy kicsit, és vékonyan meghintjük a zsemlemorzsával. Erre mehet a tészta fele, majd a zöldség (én ezt még meg szoktam hinteni egy kis ételízesítővel, biztos, ami biztos), majd a mártás, végül a tészta másik fele és az egészet megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőbe tesszük és pirulásig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4