Receptek Levesek Zöldséges pulykaragu
Hozzávalók
1 kanál liszt
1 dl tejföl
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 tk citrom leve
1 kávéskanál Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 dl tejszín
1 csokor petrezselyemzöld
40 dkg vegyes zöldség
20 dkg zöldborsó
1 kg pulykahús
Leírás
A nyakat feldaraboljuk, majd a felforrósított olajon, a húsdarabokat átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és hasábra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük lassan a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liter vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyem felét. Fedő alatt, puhára főzzük, végül a zöldborsót is hozzáadjuk. Tovább főzzük, majd a citromlével és 2 evőkanál forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük. Ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyemzöldet rászórjuk, és lehet tálalni.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4